Nina Táborská Rôzne

Meteorológovia varujú pred búrkami v celom Bratislavskom kraji

V okrese Bratislava, Malacky, Pezinok a Senec dnes očakávajte ojedinele výskyt búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal pre celý Bratislavský kraj výstrahu 1. stupňa pred búrkami.

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia varujú pred búrkami v celom Bratislavskom kraji
Zdroj: Dnes24.sk

Dnes má byť v Bratislavskom kraji podľa meteorológov zo SHMÚ prevažne oblačno, na mnohých miestach dážď, prehánky, ojedinele búrky, aj intenzívne. S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 17 – 25 m/s. Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov).

Teploty sa vyšplhajú na 21 až 25 stupňov Celzia, fúkať bude prevažne južný mierny vietor, popoludní sa zmení na severozápadný 4 až 8 m/s (15 až 30 km/h). Pri búrkach vietor prechodne zosilnie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM