Samospráva

Mestským častiam Bratislavy pomôže s opravou ciest BSK

Bratislavské mestské časti sa sťažujú na nedostatok financií na opravu ciest, župa plánuje prispieť. O konkrétnej podpore na konkrétne komunikácie sa bude župan rozprávať budúci piatok na stretnutí so starostami mestských častí. Snahou je nájsť fungujúci mechanizmus.

Ilustračný obrázok k článku Mestským častiam Bratislavy pomôže s opravou ciest BSK
Zdroj: TASR

O konkrétnej podpore Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) mestským častiam v hlavnom meste pri opravách ciest by sa malo rozhodnúť v piatok 15. mája na najbližšom zasadnutí Regionálneho združenia mestských častí Bratislavy. Informoval o tom predseda BSK Pavol Frešo.

„Na zasadnutí chcem so starostami dohodnúť istý mechanizmus, ako opraviť komunikácie, na ktoré by mestské časti, najmä tie menšie, nemali nikdy peniaze,“ povedal Frešo. Zdôraznil, že kraj nechce nahradiť službu hlavného mesta.

„Uvedomujeme si však to, že tí, ktorí v tomto kraji platia dane, a to sú aj obyvatelia Bratislavy, musia dostať služby teraz, nie o dvadsať rokov, keď sa systémovo niečo zmení,“ povedal Frešo.

Na zasadnutí by sa starostovia mestských častí mali dohodnúť, ako sa bude pri vyberaní opravovaných úsekov postupovať. Prihliadať sa bude na akútnosť stavu jednotlivých ciest, ale aj na to, ktoré mestské časti potrebujú finančnú injekciu od kraja najviac.

„V každom prípade platí, že musíme mať jasný prehľad, na čo sme dali peniaze, čo sa urobilo a ako sa urobilo,“ uviedol Frešo.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM