Maros Palesch Rôzne

Mestskí poslanci budú rokovať o notebookoch

Predsedovia poslaneckých klubov bratislavského mestského zastupiteľstva (MsZ) budú s ich členmi hovoriť o notebookoch. Požiadal ich o to primátor Milan Ftáčnik, aby mesto definitívne vedelo, či ich má alebo nemá obstarávať.

„Boli poslanci, ktorí povedali, že notebooky nie, boli iní, ktorí požadovali nejaké riešenie,“ uviedol Ftáčnik.

Primátor priblížil, že mesto chcelo kupovať notebooky, pretože bol schválený materiál o tom, že informácie budú poslancom na zastupiteľstvo a do komisií poskytované len elektronicky.

V súčasnosti dostávajú materiály rozmnožené na papieri, pre viacerých poslancov sa kopírujú viackrát – do mestskej rady, komisie, zastupiteľstva.

„Súčasný systém vyžaduje náklady vo výške 110.000 eur a nový – zakúpenie notebookov by si vyžiadal asi 30.000 eur,“ konštatoval Ftáčnik s tým, že poslancom sa to zdalo dobré rozhodnutie, schválili to a na prípravu technických podmienok dali termín do júna. „Pýtal som sa predsedov poslaneckých klubov na spoločnej porade, aby nám dali zadanie, aby sme pripravili verejné obstarávanie. Odpoveď bola, nechceme notebooky, že poslanci si ich zabezpečia sami. My sme obstarávanie zastavili a to je súčasný stav,“ uzavrel bratislavský primátor.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM