Rôzne

Mestské lesy prenajímajú verejné altánky na Partizánskej lúke za 100 eur na deň!

Na Partizánskej lúke pribudli ďalšie dva altánky na grilovanie. Sú však ohradené a pod zámkom. Prístupné sú len tomu, kto je ochotný zaplatiť 100 eur na deň.

Ilustračný obrázok k článku Mestské lesy prenajímajú verejné altánky na Partizánskej lúke za 100 eur na deň!
3
Galéria

Partizánska lúka je malým rajom pre rodiny s deťmi, cyklistov a výletníkov, ale aj milovníkov relaxu v tieni stromov. Všetky atrakcie, od preliezačiek až po altánky, boli doteraz verejne prístupné každému návštevníkovi zadarmo. To sa ale zmenilo.

Gril pod zámkom

Altánky na Železnej studničke pravidelne počas teplých slnečných dní praskajú vo švíkoch. Tento rok vybudovali Mestské lesy Bratislava v areáli dva nové altánky. Informácia by za normálnych okolností potešila, keby nešlo o atrakciu len pre hŕstku vyvolených. Nové altánky, tak ako aj ten, ktorý postavili minulý rok, ohradili plotom a dali pod zámok.

Tabuľa na plote prvého altánku informuje o tom, že je na prenájom za 100 eur na deň. Podľa tabuľky máte v cene balenie dreveného uhlia a potreby na grilovanie. Nič viac. Takto pravdepodobne dopadnú aj dva nové altánky.

Zámerom podľa Rudolfa Ivičiča z Mestkých lesov BA nebolo zarábať na altánku, ale rozšíriť služby pre tých, ktorí chcú mať istotu, že na konkrétny deň im altánok nikto neobsadí. Pripustil, že altánok by časom mohol byť prístupný aj verejnosti. „Zavrieme ho iba v momente predplatenia, aby sme vedeli zaručiť rezerváciu,“ povedal pre tvnoviny.sk Ivičič.

Grilovanie v „súkromí“

Informácia o uzamknutých altánkoch, ako aj suma za prenájom, sa mnohým Bratislavčanom nepáči. Zareagovali aj poslanci: „Čudujem sa, ako môžu byť verejné veci prenajímané za peniaze a neslúžia všetkým. Na poslednej komisii sme hovorili o tom, že tie altánky budú prístupné verejnosti. Tak sa čudujem, prečo tam tá reťaz je. Budeme sa tým zaoberať,“ vyjadril sa k altánkom pod zámkom Ján Mrva, starosta mestskej časti Vajnory.

Je len na vás, či ste ochotní priplatiť si za grilovanie „v súkromí“ alebo si privstanete a miesto v niektorom z prístupných altánkov obsadíte.

Altánky na Partizánskej lúke
3
Galéria
Zdroj: Ján Mrva
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM