Správy

Mestská polícia je na Európsky samit regiónov a miest pripravená

Mestskí policajti budú od štvrtka 7. júla do soboty 9. júla zabezpečovať pokojný priebeh Európskeho samitu regiónov a miest.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia je na Európsky samit regiónov a miest pripravená
Zdroj: Mestská polícia Bratislava

Úlohou mestských policajtov bude zaistiť ochranu budovy Slovenského národného divadla, kde sa bude konať rokovanie. Rovnako budú zabezpečovať priestory a objekty, kde sa budú konať kultúrne a spoločenské podujatia súvisiace s týmto zasadnutím. Na svojej stránke o tom informuje mesto Bratislava.

Na opatreniach sa zúčastní niekoľko desiatok mestských policajtov, bližšie informácie nie je možné z bezpečnostných dôvodov špecifikovať. Okrem toho, že budú dohliadať na pokojný priebeh samitu, boli služby pracovníkov nastavené tak, aby vedeli zabezpečiť verejný poriadok vo všetkých ostatných častiach Bratislavy.

Mestskí policajti, ktorí nebudú zapojení do bezpečnostných opatrení súvisiacich so samitom, budú dohliadať na verejný poriadok a vykonávať bežný výkon služby tak, ako aj v iné dni.

Zabezpečia verejný poriadok

Samit organizuje Európsky výbor regiónov spolu s mestom Bratislava a Bratislavským samosprávnym krajom pri príležitosti slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie. Zúčastní sa na ňom približne tisíc účastníkov, medzi nimi sú primátori, starostovia a zástupcovia regiónov z celej Európskej únie.

Náčelník mestskej polície Peter Krajíček: „Mestská polícia je pripravená zabezpečiť verejný poriadok v Bratislave aj v čase predsedníctva Slovenskej republiky v Rade Európskej únie. V tejto súvislosti sme prijali viaceré opatrenia. Na celé obdobie predsedníctva, teda od 1. júla do 31. decembra sme posilnili počet hliadok pôsobiacich v Starom Meste. V Starom Meste tak bude počas dňa aj noci viac príslušníkov mestskej polície.“

Mestskí policajti sa budú venovať bežnému výkonu služby, nebudú špeciálne vyčlenení na plnenie úloh súvisiacich s predsedníctvom. Tieto úlohy bude zabezpečovať policajný zbor a Úrad na ochranu ústavných činiteľov. Mestská polícia však pravidelne komunikuje so zástupcami policajného zboru, v prípade, že budú požiadaní o pomoc, bude okamžite reagovať.

Čítajte aj: SUMMIT REGIÓNOV a MIEST: Pozrite si zdarma skvelé koncerty, módnu prehliadku aj laserovú šou

Ilustračný obrázok

Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM