Správy

Mestská polícia bude v centre viac dohliadať na bezpečnosť chodcov

Mestskí policajti si posvietia napríklad aj na to, či chodcov v pešej zóne neohrozujú cyklisti, korčuliari alebo kolobežkári či skejtbordisti. Za porušenie predpisov im hrozí pokuta do výšky 33 eur.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia bude v centre viac dohliadať na bezpečnosť chodcov
Zdroj: Dnes24.sk

Mestskí policajti v Bratislave budú vo zvýšenej miere dohliadať na bezpečnosť chodcov v pešej zóne Starého Mesta. Zameriavať sa budú najmä na tých, ktorí jazdia ulicami historického centra na samovyvažovacom vozidle, ale aj na bicykli, korčuliach či kolobežke. Informuje Mestská polícia Bratislava na svojej webovej stránke.

Podľa mestskej polície samovyvažovacie vozidlo môže viesť len osoba staršia ako 15 rokov, ktorá je povinná mať na hlave prilbu a počas jazdy za zníženej viditeľnosti musí mať na sebe aj reflexné prvky. „Vodiči samovyvažovacieho vozidla smú jazdiť len jednotlivo za sebou a nesmú prekročiť rýchlosť chôdze,“ upozorňuje polícia.

Mestskí policajti budú tiež kontrolovať či chodcov v pešej zóne neohrozujú cyklisti, korčuliari alebo osoby jazdiaci na kolobežke či skateboarde. Tie sú totiž podľa polície povinné dbať na zvýšenú ohľaduplnosť voči chodcom, ktorých nesmú ohroziť ani obmedziť. V prípade potreby sú povinní z dopravného prostriedku zosadnúť. Za porušenie predpisov môžu dostať pokutu do výšky 33 eur.

Cieľom nového vedenia mestskej polície je zvyšovať počet policajtov tak, aby čo najefektívnejšie zaisťovali verejný poriadok a bezpečnosť v hlavnom meste. V Starom Meste sa už posilnil počet policajtov o štyroch príslušníkov. Na tunajšej okrskovej stanici tak pôsobí v súčasnosti 62 mestských policajtov.

„Zefektívnením práce sa podarilo vyčleniť 14 policajtov, ktorí pôsobia výlučne v peších hliadkach. V priemere tak je denne o dve pešie a v noci o jednu pešiu hliadku viac,“ uvádza mestská polícia.

Čítajte tiež: Nepovolených vjazdov a stojacich áut v historickom centre Bratislavy ubudne

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM