Správy

Mesto začalo odstraňovať reklamné trojnožky. Ich majiteľ podal trestné oznámenie

Hlavné mesto začalo s odstraňovaním 428 prenosných reklamných zariadení spoločnosti Pre Sent. Tá podala voči konaniu magistrátu trestné oznámenie.

Ilustračný obrázok k článku Mesto začalo odstraňovať reklamné trojnožky. Ich majiteľ podal trestné oznámenie
6
Galéria

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal tvrdí, že táto firma viac ako rok neoprávnene využívala bratislavské ulice a oberala ľudí o verejný priestor.

„Sme pobúrení protizákonným konaním pána primátora Nesrovnala, ktorý verejne siahol na súkromný majetok. V tejto súvislosti som sa už dnes obrátil aj na políciu, kde som podal trestné oznámenie,“ povedal konateľ spoločnosti Pre Sent Peter Šrůtek. Primátora žiada o okamžité zastavenie protiprávneho konania a okamžité vrátenie súkromného majetku do pôvodného stavu bez poškodenia.

Pripravujú ďalšiu žalobu

„Okresný úrad doteraz zrušil magistrátu všetky rozhodnutia o nepovolení umiestnenia informačných plôch spoločnosti Pre Sent. Spoločnosť Pre Sent už podala dve žaloby na súd voči magistrátu a tretiu pripravuje, lebo magistrát neoprávnene zastavil správne konanie vo veci povolenia umiestnenia informačných plôch tým, že protizákonne vyrúbil neprimerane vysoký správny poplatok,“ tvrdí Šrůtek.

Jeho spoločnosť podala žalobu na krajský súd proti rozhodnutiu magistrátu o odstránení informačných plôch a zároveň mestu začiatkom júla oznámila, že majiteľom informačných plôch už nie je Pre Sent.

„Na základe rozhodnutia o odstránení vydaného na spoločnosť Pre Sent nie je možné viesť výkon rozhodnutia proti inej spoločnosti, a preto odstraňovanie informačných zariadení zo strany magistrátu je nezákonné. Vnímame to ako krádež súkromného majetku, ktorú sme ohlásili aj na polícii,“ uviedol Šrůtek. Informačné plochy podľa neho vlastní spoločnosť Mediares Company, s.r.o.

Mesto odstraňuje trojnožky
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM