Rôzne Samospráva

Bratislava odstraňuje z ulíc nelegálne trojnožky. Zmiznúť má až 428 kusov

Nelegálne trojnožky v uliciach hlavného mesta budú už čoskoro minulosťou. Až 428 kusov má zmiznúť v priebehu dvoch dní.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava odstraňuje z ulíc nelegálne trojnožky. Zmiznúť má až 428 kusov
6
Galéria

Mesto Bratislava začína odstraňovať nelegálne reklamné zariadenia zo svojich verejných priestranstiev. Prvú z nelegálnych trojnožiek odstránil vo štvrtok (20. októbra) doobeda primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal.

Trojnožky zmiznú

„Dnes začíname odstraňovať 428 trojnožiek spoločnosti PRESENT, ktorá už viac ako rok neoprávnene užíva verejné priestranstvá v Bratislave, a tak okráda Bratislavčanov o ich verejný priestor," informoval primátor.

Spoločnosti skončilo oprávnenie umiestňovať trojnožky v uliciach Bratislavy v júni 2015. „Keďže neodstránili svoje zariadenia, vyzvali sme ich k tomu, výzvu však odignorovali. Máme v ruke právoplatné rozhodnutie Okresného úradu o odstránenie 428 trojnožiek,“ povedal primátor.

O dva dni bude 428 nelegálnych trojnožiek minulosťou.

Spoločnosť PRESENT bola od februára roku 2016 povinná odstrániť trojnožky právoplatným rozhodnutím, keďže odignorovali aj to, mesto nariadilo výkon rozhodnutia, ktorý začína dnes.

Tisícky nelegálnych reklám

Mesto Bratislava plánuje odstrániť aj ďalšie nelegálne zariadenia. V hlavnom meste ich je skoro 10-tisíc, z toho 4-tisíc je na pozemkoch mesta. „Z nich sme identifikovali skoro tisíc nelegálnych. Na stavebné úrady sme poslali viac ako štyristo reakcií na odstránenie, niektoré žiadosti sa nám už vrátili potvrdené, takže nelegálne reklamné zariadenia budeme odstraňovať aj naďalej,“ prisľúbil primátor.

„Mesto Bratislava nedokáže, žiaľ, zaručiť, že v budúcnosti tieto alebo iné spoločnosti neobsadia mestský majetok a nezačnú zneužívať a využívať mestský priestor pre svoje obohatenie,“ uzavrel Nesrovnal.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM