Rôzne

Mesto spúšťa výberové konanie na prenájom stánkov vianočných trhov

Hlavným kritériom pri posudzovaní predajcov nebude ponúkaná cena za prenájom stánku, ale kvalita ponúkaného tovaru.

Ilustračný obrázok k článku Mesto spúšťa výberové konanie na prenájom stánkov vianočných trhov
7
Galéria
Zdroj: TASR

Hlavné mesto spúšťa výberové konanie na prenájom stánkov počas tohtoročných Vianočných trhov 2019. Tie sa budú konať na Hlavnom námestí v Bratislave od 22. novembra do 22. decembra. Záujemcovia sa môžu po prvýkrát prihlasovať aj elektronicky, rozširuje sa tiež ponúkaný sortiment.

Vianočné trhy

„Sortiment bude rozšírený, napríklad v gastronomickom sortimente aj o medzinárodné vianočné špeciality a v darčekovom sortimente o starožitnosti či dizajnové výrobky. Žiadosti bude po prvýkrát posudzovať a vyberať komisia zostavená z odborníkov z rôznych oblastí,“ informuje hlavné mesto.

Hlavným kritériom pri posudzovaní nebude ponúkaná cena za prenájom stánku, ale kvalita ponúkaného tovaru. Posudzovať sa bude napríklad aj to, či je predajca zároveň aj producentom tovaru.

V rámci kvalitatívnych parametrov sa bude prihliadať aj na originalitu a kvalitu ponúkaného produktu a jeho prezentáciu zákazníkom, či má produkt regionálny charakter, či je typickou vianočnou špecialitou. Dôraz sa bude klásť aj na referencie uchádzača, ako aj na to, či predajca dbá pri svojej prevádzke na dosah na životné prostredie.

Zero waste

„Nový koncept vianočných trhov je zameraný na kvalitné, ekologické, bezpečné, ale i vizuálne atraktívne podujatie so sprievodným kultúrnym programom, ktoré bude maximálne reflektovať na príjemnú vianočnú atmosféru v meste,“ poznamenáva samospráva.

Nové prevedenie tak čaká aj usporiadanie stánkov, novinkou bude tiež „zero waste“, čiže snaha predchádzať vzniku odpadu a tiež znižovať množstvo komunálneho odpadu. Používať sa preto budú výlučne vratné poháre a kompostovateľné ri­ady.

Bližšie informácie sú spolu so žiadosťou a podmienkami pre predajcov zverejnené na webovej stránke hlavného mesta.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM