Nina Táborská Samospráva

Mesto spúšťa projekt na podporu podnikania „Myslím, teda podnikám“

Bratislava spúšťa balík opatrení pod názvom „Myslím, teda podnikám“. Balík zahŕňa opatrenia zamerané na vzdelávacie a mentoringové služby Smart Point Bratislava, environmentálne poradenstvo EKO+ Bratislava a podporu experimentálneho priestoru FabLab.

Ilustračný obrázok k článku Mesto spúšťa projekt na podporu podnikania „Myslím, teda podnikám“
Zdroj: TASR

Za týmto účelom budú tieto služby bratislavským podnikateľom poskytnuté od októbra do decembra 2015. „Bratislava potrebuje verejnú správu, podnikateľské prostredie, mladých tvorcov a talenty, ktorí budú podnikavejší, inovatívnejší a kreatívnejší. Tieto hodnoty, spolu s inými sociálnymi hodnotami, akými sú podpora zamestnanosti, podnikania, sociálnej kohézie, budú viesť mestá k zvýšeniu ich konkurencieschop­nosti“, vyjadrili svoje nadšenie projektoví manažéri mesta pre podnikanie a inovácie. „Podpora mladých podnikateľov je základom úspechu inovatívneho a moderného mesta,“ potrvdil slová aj primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Pod konceptom Smart Point Bratislava sa rozumie kompetenčné centrum, ktoré poskytuje bezplatné školenia a poradenstvo pre malých a stredných podnikateľov vo vybraných sektoroch: kreatívny priemysel a high-tech technológie s priamym dopadom na tvorbu produktu a služby.

Bude k dispozícii mladým a začínajúcim podnikateľom počas pracovných dní a vytvorí im podmienky pre rozvoj ich podnikania s dôrazom na kreativitu a inovatívnosť. Smart Point Bratislava sa nachádza v priestoroch coworkingového centra RubixLab.

V rámci programu Smart Point Bratislava 2015 budú prebiehať:

  • Mentoringový a poradenský program Smart Point Bratislava, ktorého cieľom je priniesť multidisciplinárne vzdelávanie podnikateľov, so zameraním na získanie alebo upevnenie transformatívnych podnikateľských zručností, akými sú kreativita, empatia, design thinking, intuícia.
  • Finančné fórum pre malých a stredných podnikateľov, v rámci ktorého budú organizované workshopy a poskytnuté individuálne konzultácie týkajúce sa environmentálneho zaťaženia a možných úspor.

Súčasťou projektu je aj program EKO+ Bratislava, ktorý zahŕňa moduly Re-awarding EKOprofit spoločností a Environmentálne poradenstvo pre malé a stredné podniky. V rámci týchto modulov budú poskytnuté workshopy a individuálne konzultácie týkajúce sa environmentálneho zaťaženia a možných úspor.

V balíku služieb bude aj experimentálny priestor FabLab Bratislava, ktorý predstavuje otvorenú platformu tvorby a prototypovania fyzických „inteligentných“ predmetov na rôznych zariadeniach, ako napr. 3D tlačiarne, laserové či vinylové vyrezávačky a ďalšie.

Je určený pre podnikateľov, ktorí chcú rýchlejšie prejsť z konceptu na tvorbu prototypov, dizajnérov, umelcov a študentov, ktorí majú záujem o experimentovanie pre „kutilov“ XXI. storočia.

Všetky informácie nájdete TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM