Správy Samospráva

Mesto pri veľkých mrazoch zriadi stanový tábor pre bezdomovcov

Magistrát vyzýva verejnosť, aby v prípade, že vidia osobu, ktorá je na ulici a potrebuje v dôsledku silných mrazov pomôcť, kontaktovali tiesňovú linku 112.

Ilustračný obrázok k článku Mesto pri veľkých mrazoch zriadi stanový tábor pre bezdomovcov
27
Galéria
Zdroj: TASR

Hlavné mesto je pripravené pri dlhodobých mrazoch zriadiť stanový tábor pre ľudí bez domova. Magistrát denne monitoruje kapacitné možnosti nocľahu v meste pre bezdomovcov.

Nebuďte ľahostajný!

Do stredy 4. januára nebola podľa hovorkyne Bratislavy Ivany Skokanovej situácia alarmujúca, aj keď jednotlivé zariadenia boli naplnené takmer na 100 percent. „Pre prípad krízovej situácie momentálne mesto pripravuje aj projekt dočasnej nocľahárne na Konvalinkovej ulici, kde v prípade neúnosnej situácie vie poskytnúť nocľah a zvýšiť kapacity už existujúcich zariadení,“ informovala hovorkyňa. Na tomto projekte spolupracuje Bratislava s organizáciou Depaul Slovensko.

Magistrát vyzýva verejnosť, aby v prípade, že vidia osobu, ktorá je na ulici a potrebuje v dôsledku silných mrazov pomôcť, kontaktovali tiesňovú linku na telefónnom čísle 112 alebo mestskú políciu na čísle 159. „Mnohokrát sa tak dá predísť strate na ľudskom živote,“ podotkla Skokanová.

Monitoring ľudí bez domova na území Petržalky
27
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM