Rôzne

Mesto ponúka sprejerom voľné plochy na maľovanie. Kde všade sa môžu realizovať?

Cieľom projektu je skultúrnenie a skrášlenie verejných priestorov v Bratislave. Záujemcovia o plochy na maľovanie sa musia prihlásiť prostredníctvom dotazníka do 17. apríla 2018.

Ilustračný obrázok k článku Mesto ponúka sprejerom voľné plochy na maľovanie. Kde všade sa môžu realizovať?
16
Galéria
Zdroj: TASR

Hlavné mesto s cieľom skultúrnenia a skrášlenia niektorých verejných priestorov vypisuje výzvu na voľné plochy na prenájom pre grafity maľby.

Ide o pilotný projekt a záujemcovia prostredníctvom dotazníka môžu získať svoju plochu na maľbu bezodplatne. Stačí, keď vyplnia dotazník, ktorý bude počas dvoch týždňov na webovej stránke hlavného mesta. Bratislava24.sk informuje hovorkyňa hlavného mesta Zuzana Onufer.

Skrášlenie mesta

„Naším cieľom je skultúrniť a skvalitniť verejné priestory v meste. Týka sa to hlavne mostových pilierov, ktoré sa častokrát stávajú terčom sprejerov. Grafitové maľby sú však aj umenie a preto sme sa rozhodli dať umelcom priestor, aby sa mohli realizovať legálne a aj takýmto spôsobom skrášliť naše mesto,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Dotazník je zverejnený na webovej stránke hlavného mesta a záujemcovia ho môžu vypĺňať do 17. 4. 2018. Na základe nich budú vybraní úspešní uchádzači, s ktorými hlavné mesto uzavrie zmluvu o výpožičke na dané plochy po dobu jedného roku.

Maľby nesmú byť…

Medzi vybranými plochami sú zväčša mostové piliere, ktoré sa nachádzajú na území Bratislavy a sú v správe samosprávy. Hlavné mesto poskytne vybraným uchádzačom dané objekty, ktoré môžu okrášliť podľa vlastného uváženia, avšak v súlade so zmluvnými podmienkami.

Medzi nimi je napríklad maľba bez hanlivého, vulgárneho, pohoršujúceho či spoločensky, nábožensky alebo politicky neprístupného motívu. Každý záujemca si môže vybrať len jednu plochu.

Ilustračný obrázok

Legálna Graffiti zóna v Petržalke
16
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM