Nina Táborská Samospráva

Mesto podpísalo memorandum o spolupráci s agentúrou Slovak Business Agency

Hlavné mesto prijalo návrh spolupráce s rozvojovou agentúrou Slovak Business Agency v rámci realizácie národného projektu „Podpora zriadenia a rozvoja Národného podnikateľského centra v Bratislave – I. etapa“.

Ilustračný obrázok k článku Mesto podpísalo memorandum o spolupráci s agentúrou Slovak Business Agency
Zdroj: TASR

Mesto podpísalo memorandum o spolupráci s agentúrou Slovak Business Agency

Cieľom projektu, ktorý je spolufinancovaný Európskym fondom regionálneho rozvoja, je vytvorenie Národného podnikateľského centra ako rozhrania medzi súkromnou sférou, výskumno-vývojovou a akademickou sférou. Memorandum o spolupráci podpísali 1. októbra v Primaciálnom paláci primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a Branislav Šafárik z agentúry Slovak Business Agency.

„Pre hlavné mesto je táto spolupráca príležitosťou ako spoločne realizovať aktivity na podporu podnikania, pričom projekt Národného podnikateľského centra bude mať komplexný dopad na rozvoj slovenskej metropoly a taktiež prispeje k zvýšeniu celkovej medzinárodnej atraktivity a konkurencieschop­nosti,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Projekt NPC je strategickým projektom, ktorého cieľom je zintenzívnenie spolupráce v oblasti výskumnej a vývojovej sféry medzi akademickými inštitúciami a hospodárskou praxou a zvýšenie inovačných aktivít technologicky orientovaných firiem.

Vzájomná spolupráca je zameraná na:

  • poskytovanie všestrannej podpory malým a stredným podnikom, najmä formou vzdelávania, poradenstva, mentoringu a ďalších foriem pomoci,
  • podpora vzniku nových podnikov a podpora záujmu o podnikanie,
  • rozvoj malých a stredných podnikov s inovatívnym potenciálom založeným na transfere technológií, využívaní poznatkov a výstupov z výskumno-vývojového a akademického prostredia, ako aj podnikov v oblasti priemyselného dizajnu, kreatívnych a iných odvetí hospodárstva,
  • zvýšenie atraktivity podnikateľského prostredia pre zahraničných investorov a podnikateľov,
  • konzekventná tvorba trvalo udržateľných pracovných miest s vyššou priadnou hodnotu a podpora zamestnávania.

Hlavné mesto implementuje medzinárodné projekty zamerané na podporu podnikateľského prostredia v Bratislave, pričom v súčasnosti je prioritou nastaviť udržatelnosť podporných nástrojov z vlastných zdrojov mesta. Cieľom je poskytnúť kvalitnejšie služby, rozšíriť spektrum opatrení a efektívne hospodáriť s verejnými zdrojmi.

Prečítajte si tiež: Mesto spúšťa projekt na podporu podnikania Myslím, teda podnikám

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM