Rôzne Správy

Mesto naďalej odstraňuje škody po veternej smršti. Stromy popadali aj v Horskom parku

Hlavné mesto eviduje množstvo spadnutých a zlomených stromov. Najkritickejšia situácia je v bratislavských mestských lesoch.

Ilustračný obrázok k článku Mesto naďalej odstraňuje škody po veternej smršti. Stromy popadali aj v Horskom parku
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Minulotýždňová veterná smršť, ktorá sa prehnala cez územie Bratislavy, zanechala za sebou značné škody. Najväčší rozsah škôd zaznamenali Mestské lesy v Bratislave. Počasie spôsobilo nepriaznivú situáciu aj v Horskom parku. Bratislava24.sk informovala Veronika Šafáriková z bratislavského magistrátu.

Odstraňujú škody

Štvrtková veterná smršť okrem zablokovania komunikácií a poškodenia stĺpov verejného osvetlenia, spôsobila najmä škody na stromoch. Hlavné mesto eviduje množstvo spadnutých a zlomených stromov, najkritickejšia situácia je v bratislavských mestských lesoch.

Práve v Mestských lesoch veterná smršť zničila a poškodila najviac stromov. Pracovníci Mestských lesov sú stále v teréne a pracujú na odstraňovaní vzniknutých škôd.

Vyvrátené stromy v Horskom parku

Hlavné mesto po veternej smršti vykonalo obhliadku tiež v chránenom areáli Horský park. V celom areáli parku bolo niekoľko stromov vyvrátených, vrátane stromov na hlavnej ceste a pri chodníkoch v poraste. Odstránenie spadnutých stromov v Horskom parku zabezpečil dodávateľ prác. V Horskom parku boli veternou smršťou zasiahnuté najmä poškodené stromy.

Nakoľko ide o chránený areál štvrtého stupňa, hlavné mesto prijalo opatrenia s prihliadnutím na osobitný režim v tomto území a obrátilo sa na príslušné orgány. Ide o frekventovanú a vyhľadávanú lokalitu, prosíme verejnosť, aby zvážila návštevu Horského parku v prípade nepriaznivého počasia.

Horský park po veternej smršti
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM