Maros Palesch Rôzne

Mesto je nútené rozpredať nehnuteľnosti

BRATISLAVA - MAGISTRÁT, 17.05.2011. Zlá finančná situácia núti bratislavskú samosprávu predávať hnuteľný i nehnuteľný majetok, ktorý je v súčasnosti nadbytočný, resp. nevyužiteľný.

Každý predaj majetku však musia prerokovať mestskí poslanci a až na základe ich rozhodnutia bude môcť magistrát kalkulovať so zvýšením príjmov v tohtoročnom mestskom rozpočte.

Každý pozemok, stavba, ktorá je ponúkaná na predaj, je zverejnená na oficiálnej stránke Magistrátu hlavného mesta SR, pričom východisková cena predávaného majetku vychádza zo znaleckého posudku.

V snahe vygenerovať predajom najvyššiu trhovú cenu a vytvoriť pre potenciálnych kupujúcich čo najtransparen­tnejšie podmienky, pristúpilo vedenie samosprávy k využitiu obchodnej súťaže formou elektronickej aukcie.

**Do prvých troch verejných súťaží sa môžu záujemcovia prihlásiť do 10. júna 2010. **

Bližšie podmienky, pravidlá jednotlivých obchodných súťaží sú zverejnené na bratislavskej internetovej stránke v časti Úradná tabuľa. Odhadovaná cena predávaného majetku sa na základe znaleckých posudkov pohybuje na úrovni troch miliónov eur.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM