Rôzne

Mesto dá vyše 130-tisíc eur organizáciam pracujúcim s bezdomovcami

Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na realizáciu integračných projektov pre ľudí bez domova pre rok 2018 vyhlásil magistrát v januári.

Ilustračný obrázok k článku Mesto dá vyše 130-tisíc eur organizáciam pracujúcim s bezdomovcami
Zdroj: TASR

Hlavné mesto finančne podporí integračné projekty šiestich neziskových organizácií pracujúcich s ľuďmi bez domova v Bratislave sumou 133 350 eur. Rozhodli o tom v piatok (22. 6.) bratislavskí mestskí poslanci.

Finančná podpora

Mestské zastupiteľstvo na základe odporúčania komisie sociálnych vecí, zdravotníctva a rozvoja bývania schválilo dotáciu 20-tisíc eur občianskemu združeniu (OZ) Odyseus na projekt, ktorý je zameraný na upratovacie práce na sídlisku „Pentagon“ vo Vrakuni, zapájanie ľudí z komunity do komunitného dobrovoľníctva a poskytovanie sociálnej asistencie i poradenstvo pre klientov injekčne užívajúcich drogy, mladých klientov a klientov pracujúcich v pouličnom sexbiznise.

Nezisková organizácia Depaul Slovensko získa 33 800 eur na projekt pracovnej terapie pre ľudí bez domova, individuálne poradenstvo a tréningy na rozvoj jednotlivca. OZ Stopa Slovensko schválili poslanci 30-tisíc eur na projekt zameraný na klientov, ktorí sú krátkodobo bez domova.

Taktiež na pracovné projekty, poradenstvo či na projekt ‚bývanie ako prvé‘ – housing first, na komerčnej báze s finančnou spoluúčasťou klienta. OZ Vagus získa 30-tisíc eur na projekt Housing First Cverna, ktorý počíta so zrealizovaním troch bytových jednotiek v centre kreatívneho priemyslu Cvernovka a s kombináciou podporovaného zamestnávania s intenzívnou sociálnou prácou.

Pre ľudí bez domova

OZ Proti prúdu dostane 12 550 eur na aktivizáciu klientov prostredníctvom časopisu Nota bene, zamestnávanie klientov na trvalý pracovný pomer ako nosičov batožín a aktivizácia ľudí bez domova cez voľnočasové aktivity. Na vytvorenie individuálneho integračného plánu rozvoja pracovných zručností, vzdelávanie k pracovnej činnosti a na podporu k samostatnosti, zodpovednosti a integrácii ľudí bez domova dostane OZ Prima od mesta 7-ttsíc eur.

V januári vyhlásil magistrát výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na realizáciu integračných projektov pre ľudí bez domova pre rok 2018. Zamerané majú byť na podporu zdravia, poskytnutie právnej, duchovnej a psychologickej pomoci, tréning sociálnych zručností, edukáciu pracovných návykov a zručností ľudí bez domova s cieľom ich opätovného začlenenia na trh práce a sociálnej inklúzie do spoločnosti. Projekty mohli neverejné subjekty predkladať do konca januára. Do výzvy sa prihlásilo šesť subjektov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM