Samospráva

Hlavné mesto podporí projekty pre ľudí bez domova

Ľuďom bez domova chce mesto pomôcť najmä v oblasti sociálneho začleňovania so zameraním na podporu zdravia, právnu, duchovnú či psychologickú pomoc a tiež využitie voľného času.

Ilustračný obrázok k článku Hlavné mesto podporí projekty pre ľudí bez domova
Zdroj: TASR

Neziskové organizácie, občianske združenia či nadácie môžu do konca januára požiadať hlavné mesto SR Bratislavu o dotáciu pre svoje projekty, zamerané na integráciu a postupnú resocializáciu ľudí bez domova. Metropola v tohtoročnom rozpočte vyčlenila na tieto účely 150 000 eur.

Upravené pravidlá

„Podporu integračných projektov pre ľudí bez domova považujeme za najefektívnejšiu pri celkovej komunitnej rehabilitácii tejto skupiny,“ uviedol v tejto súvislosti primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Pripomenul, že v rámci zefektívnenia poskytovania dotácie boli upravené pravidlá pre ich poskytovanie v súlade so Všeobecne záväzným nariadením (VZN) o poskytovaní dotácií a návratných finančných výpomocí z rozpočtu hlavného mesta.

Cieľom výzvy je podpora integračných procesov, ich inovácií a ďalších inovatívnych projektov neverejných subjektov pracujúcich s ľuďmi bez domova v Bratislave. Ide najmä o oblasť sociálneho začleňovania so zameraním na podporu zdravia, právnu pomoc, duchovnú pomoc, psychologickú pomoc, využitie voľného času, tréning sociálnych zručností, vzdelávanie, pomoc v komunite, tvorivé dielne a ďalšie aktivity.

Oprávneným žiadateľom je právnická osoba, ktorej zakladateľom nie je hlavné mesto a je oprávnená poskytovať sociálnu starostlivosť na základe Rozhodnutia o udelení akreditácie na vykonávanie opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately alebo Registračnej karty poskytovateľa sociálnej služby

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM