Nina Táborská Kultúra

Menu na víkend v Bratislave bude opäť pestré

Nemáte ešte plány na tento víkend? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola na najbližšie dni.

Ilustračný obrázok k článku Menu na víkend v Bratislave bude opäť pestré
Zdroj: TASR

Otvorenie Mobilnej záhrady Karpatská!

Slávnostné otvorenie Mobilnej záhrady Karpatská prebehne už dnes. Školsko-susedská záhradu túto jar zahajuje prvú pestovateľskú sezónu na betónovom školskom dvore. Viac o záhrade sa dočítate TU.

Piatok / Mobilná záhrada Karpatská / 17:00 / Vstupenkou na podujatie je jedlo či nápoje

Bratislavský majáles 2016

Viacžánrový mestský festival známy ako Bratislavský majáles odštartoval svoj program už vo štvrtok. Niekoľko hodín živých koncertov, viaceré sprievodné podujatia, netradičný piknik či ohňostroj. Pozrite sa čo všetko vás čaká TU.

Piatok – Sobota / Tyršovo námestie / celý deň / voľný vstup

Májový Burzoblšák

Príďte na v poradí 14. Burzoblšák na Drieňovú 16. Čaká vás nielen oblečenie, ale aj starožitnosti, handmade výrobky, platne, knihy, obrazy a všetky znovuobjavené poklady z povaly, zóna s občerstvením, program pre deti a príjemná atmosféra.

Sobota / areál Základnej školy Pavla Marcelyho / 08:00 / Vstup voľný

Majster slnečných hodín 2016

Všetci priaznivci a nadšenci adrenalínových a outdoorových športov si tento víkend prídu na svoje. Zrekonštruované Slnečné hodiny pri Ekonomickej univerzite oslavujú prvé narodeniny od zrealizovania projektu ,,Lezecká stena Slnečných hodín". V sobotu môžete zabojovať o titul Majstra Slnečných hodín v boulderingu.

Sobota / Areál Ekonomickej Univerzity, socha Slnečných hodín / 09:00 / Vstup voľný

Jarné Kapitulské dvory

Kapitulská ulica, jedna z najstarších v bratislavskom Starom Meste, sa v sobotu opäť otvorí verejnosti. Obľúbené podujatie Jarné Kapitulské dvory tak znova s touto ulicou otvorí aj priestory Baxovej veže, Domu Albrechtovcov, Domu Čárskych či dvory cirkevných organizácií a súkromné dvory v tejto lokalite.

Sobota / Kaputilská ulica / 10:00 / Vstup voľný

Deň matiek v ZOO

Programom, ktorý začína o 13:00 vás bude sprevádzať moderátorka Lenka Šoóšová, ktorá zároveň pokrstí novú Dojčiacu zónu v ZOO. Na deti čakajú športové a tvorivé aktivity a budú sa napríklad tiež môcť naučiť tancovať. Maminám zase bude k dispozícii gynekologická poradňa či kozmetické poradenstvo a líčenie.

Sobota / ZOO / 13:00 / Vstup voľný

Slavín známy-neznámy

Je to už 56. rok, čo sa nad Bratislavou hrdo čnie pamätník a cintorín 6845 vojakov, ktorí padli, keď oslobodzovali mesto od fašizmu. Tento víkend vás čaká tematická prechádzka po zákutiach pamätníka Slavín, sprevádzať vás bude Boris Šramko (Marianum). Prednášky organizuje OZ Bratislavské rožky.

Sobota / Slavín / 15:00 / Vstupné: 3 eurá, pre členov 1,50 eur

Míľa pre mamu na Kuchajde

Tradičná Miľa pre mamu nebude chýbať ani túto sobotu. Oslava Dňa matiek, rodinné podujatie, sa odohrá na Kuchajde.

Sobota / Kuchajda / od 15:00 do 18:00 / Vstup voľný

VegFest 2

Druhý ročník VegFestu v Bratislave má svoj termín: 7. a 8. máj. Miestom konania bude opäť Fuga. Budú sa premietať filmy, konať prednášky, ochutnávať jedlá a večer nebudú chýbať ani koncerty.

Viac sa dozviete TU.

Sobota – Nedeľa / Fuga

Wings for life World Run

Bežecké podujatie Wings for life World Run sa začne o 13.00 h pred Euroveou. Podujatie sa uskutoční v ten istý deň v ďalších 33 krajinách na svete.

Nedeľa / Eurovea / 13:00

iHRYsko v Dunaji

Nedeľný večer je ako stvorený na hry, pri ktorých sa zabavíte aj si oddýchnete. V KC Dunaj sa uskutoční večer spoločenských hier – mix moderných spoločenských hier pre vaše pobavenie. K dispozícii vám budú aj inštruktori, ktorí vám poradia s výberom hry.

Nedeľa / Dunaj˜ / 18:00 / vstup 1 euro

Vegánska večera

Ak vás láka vegánska kuchyňa, tak sa vďaka komunitnej akcii môžete zapojiť a pochutnať si na dobrom jedle s dobrými ľuďmi už opäť túto nedeľu. Postup je jednoduchý: navarte vegánske jedlo, prineste ho a zdieľajte s ostatnými.

Nedeľa / 18:00 / A4 – priestor súčasnej kultúry / Vstup voľný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM