Nina Táborská Kultúra

Menu na tento víkend bude opäť bohaté! Pozrite sa, čo všetko vás čaká v Bratislave

Opäť tu máme víkend a s ním aj bohatý program, ktorý ponúka hlavné mesto svojim obyvateľom aj návštevníkom. Ak ešte neviete, kam sa počas dvoch voľných dní vyberiete, máme pre vás hneď niekoľko tipov ako ich stráviť.

Ilustračný obrázok k článku Menu na tento víkend bude opäť bohaté! Pozrite sa, čo všetko vás čaká v Bratislave
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Račianske vinobranie 2015

Bratislavská mestská časť Rača vás pozýva na tradičné septembrové oberačkové slávnosti, ktoré sa budú konať v uliciach celej Rače. Môžete sa tešiť na tradičné jedlá a sprievodný program.

Piatok – Nedeľa / Nemecký kultúrny dom Rača / Celodenná akcia / Vstup voľný

Dni európskeho kultúrneho dedičstva v Modre

Významné celoeurópske podujatie s cieľom zvýšiť povedomie obyvateľov o miestnom dedičstve začína už tento piatok a potrvá až do nedele. Organizuje ich Rada Európy a Európska Komisia. V spolupráci s miestnymi komunitami pripomína program DEKD význam ochrany a obnovy pamiatok a ich nezastupiteľnú úlohu pri vytváraní vzťahu obyvateľov k miestu, kde žijú.

Piatok začiatok 14:00, Sobota 10:00, Nedeľa 14:00 / Modra / Vstup voľný

Bazár v Starej tržnici

Už tradične sa v rámci sobotňajších trhov uskutoční na poschodí Starej tržnice Bazár, ktorý sa sem presúva z hradu Devín. Nájdete tu rôzne starožitnosti, vintage kúsky a kuriozity.

Sobota / 08:00 / Stará tržnica / Vstup voľný

Krúžkovanie Ružinova

Takmer 40 krúžkov, kurzov a voľnočasových aktivít pre deti aj dospelých sa bude prezentovať v sobotu 12. septembra na podujatí Krúžkovanie Ružinova. V Parku Andreja Hlinku budú mať od 10. hodiny svoje stánky športové kluby, tanečné súbory, tvorivé dielne, materské centrá či spevácky zbory pôsobiace v Ružinove.

Sobota / Park Andreja Hlinku / 10:00 / Vstup voľný

Rímske hry + Limes Days 2015

Zavítajte do starovekého Ríma vďaka Rímskym hrám už túto sobotu. Aktuálny 18. ročník sa spojil s podujatím Limes Day a čaká vás tak bohatý celodenný program. Chýbať nebudú legionári, gladiátori, odievanie, výtvarné umenie ani športové aktivity či akrobatické vystúpenia. Nadšenci budú splavovať Dunaj, alebo sa návštevníci môžu zapojiť do aktivity na bicykli po stopách Rimanov.

Sobota / 10:00 / Antická Gerulata Rusovce MMB / Vstup voľný

Deň otvorených dverí v SND

Slovenské národné divadlo vám po roku opäť otvorí svoje brány. Pripravený je pre vás atraktívny program a pútavé sprievodné akcie. Tešiť sa napríklad môžete na autogramiádu obľúbených hercov, tanečníkov a spevákov, exkurziu po zákulisí a priestoroch novej budovy a Umelecko-dekoračných dielní SND, prehliadku legendárnych kostýmov z inscenácií spolu s 3D prekvapením a oveľa viac. Nudiť sa nebudú ani tí najmenší.

Viac sa dočítate TU.

Sobota / 11:00 – 16:00 / Slovenské národné divadlo / Vstup voľný

Školská zóna bez peňazí

Všetci vieme, aké dokážu byť školské potreby nákladné, preto sa zrodila myšlienka, že by sme si ako ľudia mohli vypomôcť aj v tomto smere. Ak máte doma školské potreby, knižky, učebnice a šatstvo, ktoré by mohli iné deti ešte zužitkovať, prineste ich na Zónu. Nielen, že týmto veciam vdýchnete nový život, ale možno spravíte niekomu krajší začiatok školského roka – azda aj toho úplne prvého. Zároveň tak naučíte naše deti dôležitú lekciu Školy života, a to, že si máme ako ľudia navzájom vypomáhať.

Viac sa o podujatí dočítate TU.

Nedeľa / 11:00 – 17:00 / Priestory Waldorfskej školy na Vihorlatskej 10 / Vstup voľný

Koncert v Botanickej záhrade

Už túto nedeľu sa v Botanickej záhrade uskutoční posledný zo série koncertov klasickej a jazzovej hudby organizovaných BKIS a karloveským miestnym úradom. Predstaví sa vám sláčikový kvartet ZOE v zložení Samuel Mikláš – 1.husle, Jozef Ostrolucký – 2. husle, Adam Pechočiak – viola, Katarína Kozelková – violončelo. Viac sa dočítate TU.

Nedeľa / 17:00 / Botanická záhrada / Vstup voľný

Morcheeba @ Stará tržnica

Britská formácia Morcheeba so speváčkou Skye Edwards vystúpi v nedeľu v bratislavskej Starej tržnici. Skupina, na ktorej konte sa nachádza už osem radových albumov, sa radí medzi najkultovejšie súbory britskej nezávislej scény. Morcheeba v Bratislave odohrá všetky svoje najväčšie hity.

Nedeľa / 19:00 / Stará tržnica / Vstupenky TU / Cena: 35 eur

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM