Samospráva

Nevhodný megaboard v historickej časti Bratislavy je konečne minulosťou!

Obyvateľov Bratislavy aj návštevníkov mesta dlhšiu dobu mátal megabillboard v „podhradí“ – priamo oproti Dómu sv. Martina. Bil do očí hneď po vstupe do centra mesta.

Ilustračný obrázok k článku Nevhodný megaboard v historickej časti Bratislavy je konečne minulosťou!
7
Galéria

Boj s vizuálnym smogom v Bratislave je ako boj známej literárnej postavy proti veterným mlynom. Pár billboardov zmizne, nové zas „vyrastú“, a to neraz na miestach, kde by sme to čakali najmenej.

Megabillboard je preč

Obyvateľov Bratislavy aj návštevníkov mesta dlhšiu dobu mátal megabillboard v „podhradí“ – priamo oproti Dómu sv. Martina. Bil do očí hneď po vstupe do centra mesta.

Dnes je veľkoplošná reklama minulosťou a na fasáde domu zostali „iba“ nepekné grafity. „Konečne sa podarilo zbaviť Bratislavu megaboardu v tesnej blízkosti najvýznamnejšej gotickej pamiatky na Slovensku – Dómu Sv. Martina. Megaboard bol prenajatý na úplne nevhodnom mieste a za extrémne nevýhodných podmienok,“ uviedol na sociálnej sieti primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Vallo ďalej prisľúbil, že fasáda domu sa bude rekonštruovať a jej vzhľad tak bude adekvátny polohe, kde sa dom nachádza. „Toto je len začiatok boja s vizuálnym smogom, zmena kvôli administratívnej náročnosti bude ešte chvíľu trvať, ale výsledky sa dostavia!“ prisľúbil primátor.

Vizuálny smog v Bratislave
7
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM