Adriana Banásová Kultúra Kultúra

Medzinárodná výstava detských prác z patchworku zavíta do Devínskej Novej Vsi

Výstavu patchworkových prác v rámci projektu Deti Európy šijú pre radosť pripravujú v Múzeu kultúry Chorvátov na Slovensku v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves. V tomto zariadení Slovenského národného múzea (SNM) bude v pondelok 8. februára o 17-tej slávnostné otvorenie výstavy.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodná výstava detských prác z patchworku zavíta do Devínskej Novej Vsi
Zdroj: TASR

„Expozícia Deti Európy šijú pre radosť prezentuje viac ako 100 textilných koláží (nástenných quiltov) vytvorených deťmi vo veku sedem až 15 rokov zo Slovenska, Rakúska, Nemecka, Litvy a Ruska. Okrem textilných koláží budú vystavené aj patchworkové práce ako prikrývky, vankúše, tašky a iné drobnosti detí z tvorivých kurzov šitia B-kids,“ uviedla Dagmar Brisudová zo SNM.

Výstavu už videli v uvedených krajinách. U nás táto činnosť na čele s profesionálnou lektorkou šitia patchworku Janou Verešovou umožňuje plnohodnotne vyplniť voľný čas detí kreatívnou činnosťou. Zároveň sa oboznamujú s možnosťami znovuvyužitia zvyšných textilných materiálov.

V rámci svojej činnosti sa projekt B-kids zúčastňuje v Bratislave aj na rôznych charitatívnych akciách pre hospic Plamienok, Detskú fakultnú nemocnicu, Kliniku detskej hematológie a onkológie. Projekt vznikol pod záštitou občianskeho združenia Šijeme pre radosť v spolupráci s mestskou časťou Devínska Nová Ves a Základnou školou na Ulici Ivana Bukovčana v Devínskej Novej Vsi.

Výstava potrvá do 29. februára.

Prečítajte si tiež: Šostakovičove kvartetá ohúrili aj laickú verejnosť, Brodsky Quartet predviedol svetovú interpretáciu

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM