Tomáš Stupavský Samospráva

Mediátorka v ZŠ Jarovce má zamedziť predovšetkým šikanovaniu detí

Od začiatku školského roka majú v Základnej škole (ZŠ) spojenej s Materskou školou v Mestskej časti Bratislava Jarovce školskú mediátorku. Potvrdila riaditeľka ZŠ Eva Ondrášeková.

Ilustračný obrázok k článku Mediátorka v ZŠ Jarovce má zamedziť predovšetkým šikanovaniu detí
Zdroj: Dnes24.sk

„Potom, ako Európska komisia zverejnila Výzvu na rok 2015 vrámci programu Erasmus+, naša škola podala projekt a bola úspešná v Kľúčovej akcii 1-Mobilita jednotlivcov s názvom Školskí mediátori,“ vysvetlila riaditeľka Ondrášeková.

Školskí mediátori majú za cieľ pomáhať zvládnuť a riešiť konflikty v škole najmä medzi žiakmi navzájom, aby neviedli až k šikanovaniu.

„Je aj v našom záujme prispieť k právu detí na bezpečnú školu plnú porozumenia,“ povedala Ondrášeková s tým, že konflikty a problémy v školskom prostredí sú síce súčasťou školského života, ale treba vedieť, ako s nimi zaobchádzať.

Grant EÚ umožňuje vybraným adeptom zúčastniť sa na kvalitných vzdelávacích školeniach v Európe. „Školenia sú zamerané na efektívnu komunikáciu a mediáciu, ako spôsob riešenia konfliktov,“ dodala Ondrášeková, ktorá sama jedno z nich absolvovala.

Keďže ju však zriaďovateľ poveril od nového školského roka riadením ZŠ, prenechala túto úlohu kolegyni Miroslave Čerňanskej. „Naši žiaci ju môžu vyhľadať s akýmkoľvek problémom, s ktorým si sami nevedia dať rady,“ spresnila riaditeľka školy v Jarovciach.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM