Alexandra Húsková Samospráva

Máte štyri a viac detí? Mesto vám prispeje na ich voľnočasové aktivity, či školné

Mnohodetné bratislavské rodiny najmenej so štyrmi nezaopatrenými deťmi môžu aj tento rok získať príspevok od hlavného mesta. Samospráva môže na jedno dieťa poskytnúť finančný príspevok vo výške 40 eur jedenkrát v príslušnom kalendárnom roku.

Ilustračný obrázok k článku Máte štyri a viac detí? Mesto vám prispeje na ich voľnočasové aktivity, či školné
Foto: Rastislav Búgel

Príspevkom sa môžu rodičom preplatiť náklady spojené s navštevovaním základnej umeleckej školy, jazykového vzdelávania, záujmových činností i jaslí a materskej školy.

„Tieto financie idú aj na preplatenie poplatku za účasť na výlete organizovanom materskou, základnou alebo strednou školou, v pobytovom, dennom tábore či v škole v prírode, alebo na lyžiarskom výcviku,“ priblížila Ivana Skokanová, hovorkyňa Magistrátu. Príspevok je určený aj na preplatenie predplatného cestovného lístka v bratislavskej MHD.

„Ak vieme takýmto spôsobom podporiť aktívne prežívanie voľného času u týchto detí rovnako ako pomôcť im vzdelávať sa, je to krok správnym smerom,“ uviedla hovorkyňa.

Ako na to?

Záujemcovia o finančný príspevok musia kompletnú žiadosť doručiť od augusta do 30. septembra na oddelenie sociálnych vecí bratislavského magistrátu.

Žiadosť môže verejnosť nájsť aj na webovej stránke mesta. Samospráva upozorňuje, že v prípade jej nesprávneho a neúplného vyplnenia bude automaticky vyradená.

K žiadosti je potrebné doložiť fotokópie rodných listov, taktiež aj originály i fotokópie všetkých potrebných účtovných dokladov. Platby faktúr bezhotovostným príkazom treba dokladovať výpisom z bankového účtu.

Prečítajte si viac: Nemáte program pre svoje deti? Centrá voľného času ponúkajú cez leto tematické detské tábory

Prečítajte si aj: Deti sa nezmenili, sú rovnaké ako kedysi. Zmenili sme sa my, dospelí

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM