Správy Samospráva

Máte nápad na zaujímavý projekt? Využite grantový program Dobrý sused

Z programu môžu získať financie obyvatelia Ružinova, Vrakune, Podunajských Biskupíc aj Borinky.

Ilustračný obrázok k článku Máte nápad na zaujímavý projekt? Využite grantový program Dobrý sused
2
Galéria

O príspevok do výšky 4000 eur môžu žiadať obyvatelia, samosprávy a organizácie. Na finančnú pomoc sa vyčlenilo celkovo 30-tisíc eur.

Okolie Slovnaftu

„Obyvatelia sami najlepšie vedia, čo treba vylepšiť na ich sídlisku, aby tam mohli tráviť voľný čas a cítili sa dobre. Prvý ročník programu priniesol niekoľko originálnych projektov a verím, že aj druhý ročník bude motivovať na zaujímavé nápady,“ hovorí Gabriel Szabó, podpredseda predstavenstva spoločnosti Slovnaft, ktorá spolu s Nadáciou Ekopolis grantový program spustila.

Grantový program Dobrý sused podporuje finančne nápady na zlepšenie kvality života komunít v okolí bratislavskej rafinérie. O grant môžu požiadať registrované mimovládne neziskové organizácie, základné, stredné a materské školy, centrá voľného času a komunitné centrá, ale aj samotné samosprávy. Témy projektov by sa mali sústrediť na vytváranie alebo obnovu zaujímavých lokalít, na voľnočasové aktivity obyvateľov či budovanie zázemia na rozvoj vodáckeho a cyklistického športu.

Výsledky

V prvom ročníku programu Dobrý sused sa podalo 22 žiadostí o grant, podporili 12 z nich. Podarilo sa napríklad zrekonštruovať detské ihrisko v Rovinke, zorganizovať školu kajaka AŠK Inter Bratislava pre deti zo základných škôl, kúpiť vybavenie na turnaje hokejbalu občianskeho združenia HBK vo Vrakuni či dobudovať detské ihrisko v Materskej škole Hnilecká.

Podporené projekty sa musia zrealizovať do troch mesiacov od pridelenia grantu. Bližšie informácie o kritériách programu a formulár žiadosti sú k dispozícii na webových stránkach www.slovnaftludom.sk a www.ekopolis.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM