Správy Samospráva

Máte doma starú chladničku či televízor? V Ružinove vám ich zadarmo odvezú

Na ružinovskom miestnom úrade je potrebné nahlásiť svoje kontaktné údaje, adresu a druh spotrebičov, ktoré potrebujete odviezť.

Ilustračný obrázok k článku Máte doma starú chladničku či televízor?  V Ružinove vám ich zadarmo odvezú
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Do 17. októbra 2018 sa môžu na ružinovskom miestnom úrade prihlásiť tí Ružinovčania, ktorí sa chcú zadarmo zbaviť starých elektrických spotrebičov. Tie odvezú priamo spred domu.

Zber dvakrát do roka

Zber starých spotrebičov sa v Ružinove uskutoční v sobotu 20. októbra 2018. Podmienkou je prihlásiť sa do 17. októbra 2018 emailom na adresu zber@ruzinov.sk alebo telefonicky na číslo 02/48 28 44 54. Nutné je nahlásiť svoje kontaktné údaje, adresu a druh spotrebičov, ktoré potrebujete odviezť.

V deň odvozu v sobotu 20. októbra je potrebné do 8:00 elektroodpad vyložiť do vchodu bytového domu alebo za bránu rodinného domu. Zároveň je náležité umožniť vstup do týchto priestorov. Ak sa z dôvodu dopravného zdržania nepodarí prevziať nahlásený elektroodpad do 14:00, volajte 0907 434 303 En­vidom do 14:30.

„Zber spotrebičov organizujeme z ružinovského miestneho úradu v rámci upratovania Ružinova dvakrát do roka. Ľudia vždy odovzdajú stovky spotrebičov. Neskončia tak pri kontajneroch a na skládkach, ale putujú na ekologickú recykláciu,“ uviedol Dušan Pekár, starosta Ružinova.

Ružinovský miestny úrad tiež radí nevykladať spotrebiče bez dozoru len tak na ulicu. Mohli by ich vziať neoprávnení zberači, neodborne ich rozobrať, nepredajné komponenty odhodiť a prispieť tak k vzniku čiernych skládok vo vašom okolí.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM