Alexandra Húsková Rôzne

Máte doma po sviatkoch prebytok potravín? Zavolajte si taxík a pošlite ním potraviny ľuďom v núdzi

Ľudia, ktorí majú po sviatkoch nadbytok potravín, ich môžu vo štvrtok 7. januára v Bratislave darovať núdznym aj prostredníctvom mobilnej aplikácie Uber. Umožní to služba Daruj jedlo, ktorá je pripravená v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Máte doma po sviatkoch prebytok potravín? Zavolajte si taxík a pošlite ním potraviny ľuďom v núdzi
Zdroj: TASR

Organizátori tejto dobročinnej akcie chcú touto formou pomôcť vyzbierať potraviny pre tých, ktorí sú v ťažkej životnej situácii.

Verejnosť môže vo štvrtok darovať potraviny cez mobilnú aplikáciu medzi 13.00 a 20.00 h, a to tak, že si v nej nastavia službu – Daruj jedlo a zadarmo si vyžiadajú vozidlo.

To príde vyzdvihnúť darované potraviny v Bratislave v priebehu niekoľkých minút a odvezie ich do skladu Potravinovej banky Slovenska. Takáto zbierka potravín sa uskutoční okrem Bratislavy paralelne aj v Prahe a Budapešti.

„Vítame každú podobnú príležitosť pomôcť. V dnešnej dobe je veľmi dôležité uvedomiť si, že popri nás žije množstvo tých menej šťastných, ktorí takúto pomoc privítajú,“ uviedol Marko Urdzik z Potravinovej banky Slovenska.

Ľudia, ktorí chcú núdznym vo štvrtok pomôcť, by mali darovať trvanlivé potraviny. Napríklad konzervy všetkého druhu, strukoviny, ryžu, cestoviny, múku, krupicu, instantné polievky, cukor, čaj, olej i soľ. Taktiež aj piškóty, nátierkové maslo či cereálie.

Prečítajte si aj: Túlenie na zavolanie: Uber dnes vozí mačiatka – Priamo k vám

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM