Správy Samospráva

Máte doma nepotrebné knihy? Darujte ich do burzy

Ak máte doma knihy, ktoré ste už prečítali a nepotrebujete ich, môžete ich darovať do Bratislavskej burzy kníh.

Ilustračný obrázok k článku Máte doma nepotrebné knihy? Darujte ich do burzy
6
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavčania sa aj tento rok môžu zapojiť do zbierky kníh, ktoré budú využité v obľúbenej Bratislavskej burze kníh. Zapojiť sa môže každý. Od dnes je možné knihy darovať priamo v Mestskej knižnici v Bratislave. Bratislava24.sk o tom informovala Katarína Kohútiková z Oddelenia komunikácie a marketingu na bratislavskom magistráte.

Zúčastnené knižnice

Zbierku organizuje Mestská knižnica v Bratislave v spolupráci so Staromestskou knižnicou, Knižnicou Ružinov, Knižnicou Bratislava – Nové Mesto, Miestnou knižnicou Petržalka, ale aj ďalšími bratislavskými knižnicami.

Už 11. ročník Bratislavskej burzy kníh je podujatie s charitatívnym zámerom a bude súčasťou programu Bratislava pre všetkých v rámci dní otvorených dverí bratislavskej samosprávy v apríli 2017. Zúčastnené knižnice zároveň venujú na burzu knihy vyradené zo svojich fondov.

Zapojte sa aj vy

Zapojiť sa môžete aj vy. Ak máte doma knihy, ktoré už nepotrebujete, prineste ich do Mestskej knižnice na ľubovoľné pracovisko počas pracovných dní v čase od 8:00 do 19:00 hod. Odovzdať ich môžete na týchto pracoviskách:

  1. Úsek krásnej a cudzojazyčnej literatúry, Laurinská 5
  2. Úsek náučnej literatúry:
    • Oddelenie odbornej literatúry, Klariská 16
    • Oddelenie hudobnej a umenovednej literatúry, Kapucínska 1
  3. Úsek literatúry pre deti a mládež, Kapucínska 3

Knihy sa budú predávať za symbolickú cenu 50 centov. Výťažok z predaja bude použitý na zakúpenie zvukových kníh pre Oddelenie nevidiacich a slabozrakých, na revitalizáciu fondu tohto oddelenia, ale tiež na nákup nových kníh do knižnice. V minulom roku sa do burzy zapojilo množstvo ľudí a podarilo sa predať viac ako 14-tisíc kníh.

Ilustračný obrázok

Burza kníh v Starej tržnici
6
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM