Samospráva

Martin Zaťovič zložil sľub. Nové zastupiteľstvo v Dúbravke je zložené iba z mužov

Na ustanovujúcom zastupiteľstve v bratislavskej Dúbravke dnes zložil sľub nový starosta Martin Zaťovič a všetci poslanci pre volebné obdobie 2014-2018. Raritou je, že v 25-člennom zastupiteľstve nie je ani jedna žena.

Ilustračný obrázok k článku Martin Zaťovič zložil sľub. Nové zastupiteľstvo v Dúbravke je zložené iba z mužov
Zdroj: TASR

Kandidát širokej stredopravej koalície SDKÚ-DS, KDH, SaS, NOVA, Most-Híd, OKS, Sieť, Strana zelených a EDS Martin Zaťovič v nedávnych komunálnych voľbách získal 7793 hlasov a získal veľkú dôveru občanov oproti dvojnásobnému starostovi Jánovi Sandtnerovi (2757 hlasov), ktorému bol jediným protikandidátom.

Ešte výraznejšiu podporu dostali poslanci spomínanej koalície, ktorých je 23.

„V prvom rade je pre mňa najdôležitejšie prijatie rozpočtu a chcem aj využívať eurofondy pre rozvoj mestskej časti. Viem, že moja podpora v zastupiteľstve bude, pretože tento zbor je jednofarebný. No nie je dôležitá jednofarebná vláda, ale čo urobíme pre Dúbravčanov,“ povedal Zaťovič.

Poslanci mu schválili mesačný plat vo výške 2890 eur. Podľa zákona má nárok na plat v rozmedzí od 2382 do 4049 eur. V dodatočnom bode programu zastupiteľstvo rozhodovalo o zvýšení tohtoročného rozpočtu pre Dom kultúry Dúbravka na úhradu faktúr za dodané energie. Po dlhšej diskusii schválili 50-tisíc eur.

Úvodné zastupiteľstvo navštívil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo, ktorý prisľúbil intenzívnu spoluprácu s touto mestskou časťou na spoločných projektoch v prospech občanov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM