Tlačové správy

Máme tu zmenu klímy?

Spoločnosť je v súčasnosti vystavená veľkému množstvu informácií z rôznych strán a zdrojov. Nie každý je schopný vyhodnotiť dôveryhodnosť a objektivitu informácií. Aj téma klimatickej zmeny podlieha veľkému pretlaku často protichodných informácií.

Ilustračný obrázok k článku Máme tu zmenu klímy?
Zdroj: zmenaklimy.sk

Z jednej strany počúvame, že sa nič nedeje a všetko je v poriadku. Na druhej strane sú niekedy až hysterické výkriky, ako tu všetci umrieme. Aká je však skutočnosť, a čo tak pýtať sa odborníkov a vedcov, ktorí tieto otázky denne riešia?

Aj u nás na Slovensku máme odborníkov – krajinných inžinierov, pôsobiacich na Fakulte záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, ktorí sa zmenami klímy ich prejavmi a dopadmi zaoberajú.

Ich názory sú podložené štúdiami, faktami a dátami. Stačí ich len počúvať.

Zdroj: zmenaklimy.sk

Cieľom projektu „Podpora informačných aktivít zameraných na zníženie rizika povodní a na objektívne informovanie o nepriaznivých dôsledkoch zmeny klímy“ je poskytnúť overené informácie o povodniach, suchu ako aj ďalších prejavoch zmeny klímy.

Projekt ponúka on-line vzdelávanie pre stredné školy v oblasti zmeny klímy. Súčasťou projektu sú súťaže rôzneho charakteru a formy tak, aby oslovili najmä mladých ľudí. Pretože práve mladí ľudia budú najviac pociťovať následky zmeny klímy. Je nevyhnutné, aby vedenie diskusie o týchto témach prevzali do rúk odborníci a tento projekt je toho prejavom. Viac o projekte na stránke www.zmenaklimy.sk

Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ.

Zdroj: zmenaklimy.sk

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: zmenaklimy.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM