Správy

Malokarpatský expres vás odvezie na pezinské vinobranie už od piatka

Turistický autobus si za týždeň svojej prevádzky získal obľubu mnohých Bratislavčanov i turistov. Najbližšie ním môžete navštíviť pezinské vinobranie.

Ilustračný obrázok k článku Malokarpatský expres vás odvezie na pezinské vinobranie už od piatka
4
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

„Malokarpatský expres“ spustil svoju prevádzku minulý týždeň 15. septembra a postupne si získava obľubu tak u domácich obyvateľov, ako aj u turistov. Turistický autobus premáva každú sobotu a nedeľu a aj počas štátnych sviatkov.

„Turistický autobus je dobrá cesta ako spoznať opäť o niečo viac z kraja, konkrétne najvýznamnejšie lokality Malých Karpát. Okrem iného sa stal aj súčasťou našich vinobraní, Dní otvorených pivníc, pretože počas ich konania sa ním môžu zviesť a spojiť tak príjemné s užitočným. Podporuje tak ďalší rozvoj cestovného ruchu v regióne,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo.

Autobusom na vinobranie

Malokarpatským expresom bude možné navštíviť aj blížiace sa víkendové podujatie pezinské vinobranie. Výnimočne nebude jazdiť len v sobotu a nedeľu, ale naprieč Malými Karpatami a zároveň aj do Pezinka bude návštevníkov voziť už v piatok 22. septembra.

Turistická linka premáva trikrát za deň a to každú sobotu a nedeľu a aj počas štátnych sviatkov na trase Bratislava–Budmerice cez Svätý Jur, Pezinok, Vinosady, Modru, Dubovú a Častú, so zachádzkami do Slovenského Grobu, na Zochovu chatu a na Červený Kameň. Lístky sa dajú zakúpiť priamo u vodiča autobusu a turistická karta Bratislava Card umožňuje cestu zdarma. Jednodňový cestovný lístok stojí 6, víkendový 10 eur. Autobusovou turistickou linkou sa dá zviezť dokonca aj s bicyklami.

„Malokarpatský expres“ vznikol v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom v spolupráci s autobusovým dopravcom Slovak Lines a oblastnou organizáciou cestovného ruchu Malé Karpaty v Modre.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM