Michaela Katonová Rôzne

Malokarpatská vinárska oblasť je už začlenená do Bratislava region tourism

Členom Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism sa stala Oblastná organizácia cestovného ruchu Malé Karpaty. Výkonný riaditeľ krajskej organizácie Lukáš Dobrocký v tejto súvislosti vyzdvihol atraktivitu malokarpatskej oblasti ako turistickej destinácie.

Ilustračný obrázok k článku Malokarpatská vinárska oblasť je už začlenená do Bratislava region tourism
Zdroj: TASR

Poukázal tiež na to, že vstup Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Malé Karpaty do KOCR Bratislava Region Tourism je plusom pre celý bratislavský región.

„Vytvára sa tak sieť poskytovateľov služieb v cestovnom ruchu, ktorí si navzájom už nebudú konkurovať, ale môžu spolupracovať a priniesť spoločne turistom výhodné balíčky,“ vysvetlil Dobrocký.

Opodstatnenosť spolupráce dokumentoval aj bilanciou tretieho kvartálu 2015, v ktorom sa spolupráca medzi organizáciami začala. „Malokarpatský región zaznamenal zvýšenie počtu turistov o viac ako 19 percent a tento trend pokračuje aj vo štvrtom kvartáli,“ uviedol Dobrocký.

Vstup OOCR Malé Karpaty do krajskej organizácie považuje za dôležitý impulz pre rozvoj cestovného ruchu v kraji aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo. „Bez spolupráce a vzájomnej podpory nie je možné doručiť návštevníkom nášho kraja všetko to, čo stojí za opätovnú návštevu,“ poznamenal.

KOCR Bratislava Region Tourism chce pokračovať v rozširovaní spolupráce. Ambíciou krajskej organizácie je prijať medzi svojich členov aj Oblastnú organizáciu cestovného ruchu Záhorie.

Foto ilustračné

Prečítajte si tiež: Madridskí filmári nakrúcajú v týchto dňoch obľúbený televízny program v Bratislavskom regióne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM