Maros Palesch Rôzne

Malé Karpaty bude s cyklomostom spájať „Perimost“

Perimost je názov projektu, ktorý predstavuje prepojenie medzinárodnej cyklotrasy Eurovelo 13 prechádzajúcej cez územie Bratislavského kraja v úseku Moravskej cyklotrasy s horskými cyklotrasami Malých Karpát.

Cyklistické trasy sa napoja aj na v súčasnosti budovaný cyklomost, cez ktorý budú môcť cyklisti prechádzať až do Rakúska. Návrh na schválenie vstupu BSK ako projektového partnera do projektu „Perimost“ v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúska republika 2007–2013 budú schvaľovať krajskí poslanci na piatkovom zasadaní zastupiteľstva.

V rámci projektu bude preznačených cca 250 km a novovyznačených 25 km horských cyklotrás v Malých Karpatoch, tiež sa vyznačí Medzinárodná cyklotrasa Eurovelo 13 na slovenskom území. **„Projekt počíta aj s vybudovaním štyroch odpočinkových cyklocentier na vytipovaných križovatkách cyklotrás. Medzi mestskými časťami Devínska Nová Ves a Lamač vznikne cca šesť kilometrový úsek cyklotrasy, ktorý umožní priamy, ale hlavne bezpečný prejazd cykloturistov od cyklomosta do Malých Karpát,“ **priblížil bratislavský župan Pavol Frešo. Ako župan ďalej uviedol, región Pomoravia bude ponúkať intenzívne zážitky pre rodiny s malými deťmi ako aj pre nadšencov horskej turistiky či cykloturistiky.

Vedúcim partnerom projektu je Regionálny manažment Dolného Rakúska. Projekt, v ktorom chce BSK čerpať 356 640 € (pri povinnom vlastnom spolufinancovaní BSK 5%, t.j. 17 832 €) bude realizovaný v rokoch 2012 – 2013. Zdroj podpory: Európsky fond regionálneho rozvoja (ERDF), Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko 2007 – 2013.

Zdroj: BSK, Iveta Tyšlerová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM