Michaela Katonová Samospráva

Malacky sa pripojili k projektu Odkaz pre starostu

Podnety a otázky pre samosprávu budú Malacky prijímať aj prostredníctvom webu odkazprestarostu.sk. Od piatka 29. januára sa mesto zaoberá prvými piatimi upozorneniami, ktoré sa týkajú parkovania i umiestnenia nelegálnej reklamy.

Ilustračný obrázok k článku Malacky sa pripojili k projektu Odkaz pre starostu

Podnety na problémy sa dajú nahlasovať cez internetovú stránku www.odkazprestarostu.sk, prípadne prostredníctvom mobilnej aplikácie priamo z mobilného telefónu, používajúceho operačné systémy Android, iOS alebo Windows Phone.

„Portál Odkaz pre starostu považujeme za veľmi jednoduchý a ústretový pre užívateľov,“ uviedol primátor Malaciek Juraj Říha. Za užitočné považuje aj zverejňovanie odpovedí zamestnancov mesta na prijaté podnety. „Sme si vedomí, že sa dostaneme do rebríčka hodnotenia samospráv a sami sme zvedaví, ako sa umiestnime,“ doplnil primátor Malaciek.

Portál odkazprestarostu.sk sprevádzkoval Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť v roku 2010. V súčasnosti môže verejnosť prostredníctvom tohto portálu nahlásiť problém samosprávam všetkých krajských miest, upozornenia prijíma aj viac ako tridsať ďalších miest i takmer dvadsať obcí z celého Slovenska.

Prečítajte si tiež: Regionálne cesty Bratislava uistili, že trhliny na moste v Malackách neohrozujú bezpečnosť

Foto ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM