Nikola Richterová Hokej

Majú hokejisti Slovana vôbec čas na Vianoce?

KHL je predovšetkým ruská súťaž a v tejto zemi sa oslavujú Vianoce až 6. januára. Môže sa preto stať, že európske tímy sú povinné odohrať zápasy aj 24. decembra. Túto sezónu sa to stalo aj hokejistom Slovana Bratislava, ktorí sa predstavili svojim fanúšikom na domácom ľade aj na Štedrý deň.

Ilustračný obrázok k článku Majú hokejisti Slovana vôbec čas na Vianoce?
Zdroj: TASR

Belasí včera odohrali skutočne netradičné stretnutie. Napriek tomu, že ide o najväčší sviatok v roku, do Slovnaft arény zavítalo opäť 10-tisíc fanúšikov a hala bola vypredaná. Hoci Slovan nakoniec stretnutie prehral 4:6, atmosféra bola výborná. Akonáhle sa hokej skončil, diváci sa poberali domov k štedrovečer­nému stolu.

Inak to nemali ani samotní hokejisti. Skutočnosť, že v Kontinentálnej hokejovej lige sa hrajú zápasy aj na Vianoce nemusí byť vždy príjemná. „Myslím si, že vianočné zápasy nemajú v tej nálade nejakú špeciálnu úlohu. Na Štedrý deň sa hralo o jednej, čiže po zápase je dostatok času na všetky záležitosti, čo sa Vianoc týkajú.“ povedal obranca „belasých“ Patrik Luža.

Pre 20-ročného hokejistu sú tohtoročné decembrové sviatky o to špeciálnejšie, že cez ne po dlhej dobe nebude reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta do 20 rokov. „Po troch rokoch to budú pre mňa prvé Vianoce doma, takže si ich určite užijem.“ dodal Luža.

Hoci majú tieto sviatky špeciálnu atmosféru, podľa obrancu na to hokejisti cez zápas nemyslia a dokážu sa tak sústrediť: „S motiváciou nie je problém, každý predsa vie, o čo hráme a že už žiaden zápas nemôžeme vypustiť.“

O to viac zamrzela vianočná prehra s Nižnekamskom, keď Slovan viedol ešte v 58. minúte 4:3, nakoniec však prehral 4:6. Slovan sa už ale musí sústrediť na zajtrajší zápas. Na svojom ľade privítajú „belasí“ o 19:00 momentálne najlepší tím celej Kontinentálnej hokejovej ligy SKA Petrohrad.

Očakávaný súboj s hviezdnym tímom

Na toto stretnutie už lístky nekúpite. Zápas je totiž beznádejne vypredaný. Petrohrad zároveň ukončuje tohtoročný hokej v bratislavskej Slovnaft aréne. „Po zápase s Petrohradom nás čaká nejaké to voľno. Vtedy už bude teda dostatok času na také to dosviatkovanie s rodinami.“ teší sa mladá opora bratislavského Slovana.

Prvý zápas v novom roku odohrajú „belasí“ 4. januára, keď sa predstavia v chorvátskom Záhrebe proti tamojšiemu Medveščáku. Na domácom ľade sa ukážu až o 11 dní neskôr a zmerajú si sily s nováčikom ligy HK Soči.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM