Tlačové správy

Majte svoj vlastný štýl. Overené tipy ako vyzerať vždy dobre

Pravá krása vyžaruje zvnútra, je to nespochybniteľný fakt. Prvý dojem má ale obrovskú váhu, náš výzor nie je len nepodstatný obal a povrch, ale nesie v sebe odkaz. Pokiaľ máte taký pocit, že vy nemáte vrodený estetický zmysel alebo sa len jednoducho „neviete obliecť“, nezúfajte. Všetko sa dá naučiť.

Ilustračný obrázok k článku Majte svoj vlastný štýl. Overené tipy ako vyzerať vždy dobre
Zdroj: freepik.com

Prinášame vám 5 tipov, ako mať vlastný štýl.

Učte sa

Zdroj: freepik.com

Ak niečo neviete, musíte sa to naučiť. Najdostupnejšia „učebnica“ vo svete módy je internet. Venujte pozornosť článkom, podcastom sledujte rôzne instagramové účty módnych blogeriek, hľadajte kvalitné online obchody, pozerajte videá módnych prehliadok uznávaných návrhárov. Ak práve nemáte vytúžené rozmery do vysnívaných šiat , nevadí aj k tomu vám pomôže internet kde nájdete cviky či zdravé recepty na chudnutie. Vyhľadávajte overené zdroje, porovnávajte informácie z rôznych článkov a blogov.

Prekonajte strach

Zdroj: freepik.com

Čo o vás povedia ľudia? Na tom nezáleží, prekonajte strach a obliekajte sa podľa seba. Kedy, keď nie teraz! Obliekajte sa podľa vašej nálady, podľa toho čo sa vám páči, kľudne sa inšpirujte celebritami na sociálnych sieťach či v rôznych módnych magazinoch. Inšpiráciu môžete nájsť aj v seriáloch alebo filmoch. Hlavne prekonajte strach a prestante sa za svoj štýl hanbiť. Vyberte si zo svojho šatníka všetky tie kúsky, ktoré milujete a v ktorých sa cítite dobre. Ak sa vo svojom oblečení budete cítiť dobre a budete so sebou spokojná , bude vás tak vnímať aj vaše okolie.

Experimentujte

Zdroj: freepik.com

Pripravte si hotové outfity vopred, takto si ich odložte do svojho šatníka. Napríklad, sukňa, blúzka, kabátik a doplnky budú visieť spolu, na jednom vešiaku. Je to výborný trik zaneprázdnených žien. Ale znamená záchranu aj pre tie, ktoré ešte nie sú také sebavedomé na pôde módy. Možno sa vám niečo zapáči v časopise, možno vám padne do oka nejaká fotka na sociálnych sieťach a možno nájdete krásne dámske šaty na internete. Každopádne, ak sa do obchodov vyberiete s jasnou predstavou a nájdete všetky kúsky nového vysnívaného outfitu, ideálne bude, ak sa neskôr do vašej skrine dostane ako celok. Možno si myslíte, že si na danú kombináciu spomeniete aj o 2 týždne, ale načo riskovať? Keď sa odvážite, časom môžete jednotlivé kúsky nahrádzať inými, experimentovať, skúšať, hrať sa s farbami, vzormi, materiálmi atď.

Prispôsobte sa

Zdroj: freepik.com

Držte sa svojho štýlu, skúste však svoje oblečenie a celkový výzor vždy prispôsobiť aj okolnostiam. Venujte pozornosť tomu, kam idete, kedy, v ktorej časti dňa a na akú udalosť. Ak sa chystáte na svadbu do historického kaštieľa, neoblečte si jednoduché volánikové šaty, aj keď sa vám dokonale hodia. Tie si nechajte na neskôr, napríklad na ľahkú letnú večeru do centra mesta. Ak si nie ste istá, čo je v zmysle etikety módy povolené na konkrétnu udalosť, skúste sa opýtať starého dobrého kamaráta, čiže internetu. Môžete nájsť niekoľko kvalitných článkov s odporúčaniami a pravidlami dresscode-ov.

Nezabudnite na to, že váš outfit prezrádza aj ďalšie veci, ktoré by mali byť v súlade s prostredím, v ktorom sa nachádzate. Alebo s tým, čo chcete, aby vyjadroval v tom danom prostredí. Ide napríklad o:

  • vašu momentálnu náladu,
  • váš vzťah so svetom, otvorenosť a ochotu komunikovať,
  • váš umelecký zmysel,
  • váš zdravý rozum,
  • tvorivosť.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Vojkovsky.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM