Kultúra

Majáles prilákal davy ľudí. Zakončil ho veľkolepý ohňostroj

Bratislavskému majálesu prialo počasie a mimoriadne teplá sobota prilákala do mesta tisíce ľudí. Vyvrcholením akcie bol ohňostroj priamo z lode na Dunaji.

Ilustračný obrázok k článku Majáles prilákal davy ľudí. Zakončil ho veľkolepý ohňostroj
Zdroj: Dnes24.sk

Na Bratislavskom majálese, ktorý sa začal na Tyršovom nábreží vo štvrtok (5.5.), svoj posledný deň zakončil koncertom Petra Lipu, na ktorého nadviazal Xindl X. Koncertné finále festivalu zverili organizátori skupinám Hex a Polemic.

Súčasťou Bratislavského majálesu boli aj viaceré sprievodné akcie. Viac si prečítajte tu: Bratislavský majáles je za dverami: Koncerty, diskusie, cyklojazda i ohňostroj

Verejnosť mohla navštíviť napríklad kreatívny trh Májový džem Vol. 4, na ktorom sa prezentovali slovenské handmade umenie a dobré jedlo. Svoj stan mala na podujatí aj Café Európa, ktorá ponúkla priestor na diskusiu o európskych témach.

Od štvrtka do soboty sa na hlavnom pódiu predstavili mnohé skupiny populárnej hudby, návštevníci sa mohli v dobových kostýmoch nechať zvečniť v Korunovačnom stánku a pre nadšencov cyklistiky v sobotu odštartovala Župná dvadsiatka.

Program Bratislavského majálesu vyvrcholil v sobotu večer okolo 21.45 h takmer desaťminútovým ohňostrojom s hudobnou kulisou na motívy slávneho valčíka od Johanna Straussa Na krásnom modrom Dunaji.

Ohňostroj bol odpaľovaný priamo z lode uprostred rieky Dunaj a prilákal tisíce ľudí.

Čítajte aj: Nový slovenský rekord: Pekárom sa podarilo pripraviť 11-metrový pivný koláč

Bratislavský majáles každoročne priláka tisíce ľudí
18
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM