Tlačové správy

Má vaša firma finančné problémy? Zbavte sa ich

Podnikanie je jedna z ciest, ako sa oslobodiť od zamestnávateľa, pracovať na seba a robiť biznis presne podľa seba. Nevýhodou je, že podstupujete väčšie riziko a čaká vás neistejšia budúcnosť. A tou úplne najväčšou nevýhodou je, že nie každý dokáže uspieť.

Ilustračný obrázok k článku Má vaša firma finančné problémy? Zbavte sa ich
Zdroj: TASR

V niektorých prípadoch sa môžete dostať do finančných ťažkostí a vaše podnikanie sa môže ocitnúť v ohrození. Čo robiť v takomto prípade? Miesto toho, aby ste začali vŕtať do potapajúcej lode ešte väčšiu dieru, vynaložte všetky sily a zachráňte svoj čln.

Znižovanie nákladov

Ako sa hovorí: „Euro ku euru a som milionár.“ Preto sa nebojte znižovať náklady aj tam, kde ušetríte len niekoľko eur. Keď urobíte celý balík opatrení, prejaví sa to. Ďalšou možnosťou je prestať si za stovky eur prenajímať kanceláriu, ktorú nepouvažívate. Máte na ňu napísané sídlo vašej firmy? Žiadny problém, skúste virtuálne sídlo v Bratislave za pár desiatok a hneď sa vám bude lepšie dýchať. A nielen vám, ale aj vášmu firemnému rozpočtu.

Máte viac pôžičiek?

Jedným z dôvodov, prečo ste sa dostali do finančných ťažkostí je, že ste si zobrali na svoje plecia viac úverov, ako dokážete splácať. Ono sa to nezdá, no aj viacero nižších a hlavne nevýhodných splátok vás dokáže zožrať zaživa. Vtedy nadišiel čas na refinančnú pôžičku, ktorá vám pomôžu sprehľadniť splácanie a hlavne znížiť úroky za splátky. Prísť na to, že ste sa precenili, nie je žiadna tragédia, tragédiou by bolo, keby ste si to neuvedomili a skrachovali.

Poslednou možnosťou je predaj

Ak ste presvedčený o tom, že podnikanie už pre vás nemá zmysel a spoločnosť nemá žiadne dlhy, možnosťou je predaj vašej spoločnosti. Zbavíte sa neaktívnej firmy, za ktorú by ste museli zbytočne platiť daňové licencie vo výške od 480 do 960 € ročne. A to sú skutočne vyhodené peniaze len za to, že máte firmu, ktorá reálne nepodniká. No pamätajte na to, že keď si včas všimnete finančné problémy svojej firmy, stále máte veľa možností, ako sa z nich dostať. Len musíte nájsť dosť odvahy a síl.

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM