Tlačové správy

Lyžovanie, bežkovanie a turistika so snežnicami v slnkom zaliatych Viedenských Alpách

Ponuka zimných športov vo Viedenských Alpách splní všetky požiadavky: túry so snežnicami na Raxe, bežkovanie po panoramatickej trase na Wechsli a nezabúdame ani na lyžovanie. Mnohí z nás sa učili lyžovať práve tu vo Viedenských Alpách v rodinných strediskách ako je St. Corona.

Ilustračný obrázok k článku Lyžovanie, bežkovanie a turistika so snežnicami v slnkom zaliatych Viedenských Alpách
5
Galéria
Zdroj: Dolné Rakúsko

Lyžovanie a snoubording

Zábavné parky, čarovný koberec, apres-ski alebo rodinná lyžovačka. Lyžiarske strediská vo Viedenských Alpách ponúkajú ideálny výber pre každého zimného športovca. Rezať si to dole svahom svetového pohára FIS na Hirschenkogli pri pretekárskej rýchlosti? Experimentovať so zábradliami, butterboxmi alebo na bubnoch? Preteky s maskotmi v detských lyžiarskych strediskách? To všetko a ešte mnoho viac je možné robiť v zime vo Viedenských Alpách.

Je jedno, či stredisko má len jeden alebo viacero vlekov alebo aké náročné má svahy, všetky lyžiarske strediská na Viedenskom alpskom oblúku majú jednu vec spoločnú: sú mimoriadne priateľsky nastavené rodinám a ponúkajú síce rôznu, no vždy nefalšovanú radosť z lyžovania. A to všetko v kombinácii s neskutočnými výhľadmi na horský svet Viedenských Álp. Viac info: https://www.wieneralpen.at/…noubording-1

Jazda na saniach na Zauberbergu

Semmering ponúka sánkovanie pre všetky veky, dokonca aj v noci. Fanúšikovia sánkovania a bobov tu nájdu tri najzábavnejšie možnosti, ako si užiť zimu vo Viedenských Alpách: čarovnú dobrodružnú sánkarskú trať Zauberberg, super rýchlu bobovú trať a malú sánkarskú Panhans určenú pre deti. Na dobrodružnej sánkarskej trati Zauberberg s nočným osvetlením čaká na veľkých aj malých mimoriadne skvostné zimné potešenie.

O čarovnú atmosféru na 3 kilometre dlhej prírodnej trati sa postarajú svetelné efekty a rôzne postavičky, ako napríklad čarodejnica Siebenstein.

Trať vedúca k stanici v údolí sa začína hneď vedľa zastávky gondolovej lanovky, kde si môžete požičať sánky. Rovnako osvetlená je večer aj 200 metrov dlhá sánkarská oblasť, ktorá sa dokonale hodí pre deti. Nájdete ju na vrchu priesmyku Semmering, hneď vedľa detského vleku.

Jazda Raxskou lanovkou na najvyššiu plošinu

Chcete nechať za sebou oblaky a každodenné starosti? Raxská lanovka vás len za 8 minút vynesie do zimného raja túr so snežnicami a ďalších športov v nadmorskej výške 1500 metrov. Mimoriadne atraktívnu Raxskú plošinu môžete objavovať na snežniciach.

Túry so snežicami organizujú profesionáli a začiatočníci bez ohľadu na vek čoskoro zistia, ako jednoduché a pohodové je toto nenáročné vytrvalostné cvičenie. 12 kilometrov dlhá trasa vás od vrchnej stanice zavedie popri značeniach Praterstern signposts až k Ottohausu vo výške 1642 metrov a potom popri jazerách k chate. Odmenou vám bude niekoľko rôznych výhľadov na Schneeberg. V horskej chate hneď vedľa stanice lanovky si môžete požičať najnovšie modely snežníc. Viac info: https://www.wieneralpen.at/…ezniciak-rax

Vyskúšajte si skialpinizmus

Puchberg am Schneeberg láka skialpinistov divokou prírodou a prašanom. Skúsení sprievodcovia vás bezpečne prevedú alpským terénom.Zo Schneebergu vedie do údolia mnoho trás a niektoré z nich priamo cez prašan. Ak ich chcete skúsiť, nemusíte byť vôbec profesionál – miestni sprievodcovia uvedú v Puchbergu am Schneeberg nováčikov do sveta skialpinizmu.Naj­vyššia hora Dolného Rakúska s výškou 2075 metrov je vhodným miestom na skialpinizmus.

Horský masív ponúka zvislé klesania aj zábavné trate pre neskúsených lyžiarov. Ako pri každej túre aj tu platí, že základom je príprava.

Viac info: https://www.wieneralpen.at/…kialpinizmus

Lyžiarska bežecká trať Wechsel

Klasický beh na lyžiach a korčuľovanie a niekoľko vstupných bodov. Bežkári si môžu naplno vychutnať 70 kilometrov dlhú trať okolo Wechselu. Celá bežkárska trať okolo Wechselu vo Viedenských Alpách vás dovedie do nadmorskej výšky 1000 metrov a na najkrajšie vyhliadky Wechselu.

Nezaručuje vám len čarokrásne panoramatické výhľady, ale aj dobré snehové podmienky.

Bežkárska trať Wechsel s dĺžkou približne 70 kilometrov je prvou voľbou pre bežkárov vo Viedenských Alpách. Ak je dostatok snehu na prípravu, je značená od začiatku decembra až do konca marca a prechádza rôznorodým terénom, pričom sa rozdeľuje aj na menšie vedľajšie okružné trasy. Nachádza sa v nadmorskej výške vyše 1000 metrov a ponúka nádherné panoramatické výhľady na Schneeberg, Rax, Wechsel a okolité oblasti. Viac info: https://www.wieneralpen.at/…trat-wechsel

Zimná turistika

Množstvo zimných turistických chodníkov vo Viedenských Alpách ocenia milovníci náročných túr i príjemných prechádzok. Panensky čistý vzduch, utešené výhľady a množstvo chát, penziónov a hotelov vám stopercentne spríjemnia zimný relax. Navštíviť môžete prírodnú rezerváciu Hohe Wand a stretnúť množstvo zvierat, stretnúť sa s lamami, okružnou túrou sa dostať nad oblaky alebo prejsť sa až z horskej chaty Raxalm k chate Ottohaus. Viac info: https://www.wieneralpen.at/…na-turistika

Viedenské Alpy: Raj pre lyžiarov
5
Galéria
Zdroj: Dolné Rakúsko

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Dnes.24/DPB
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM