Lucia Lauková Rôzne

Lyžovačky sa tak skoro nedočkáme: Bez snehu má byť aj Mikuláš

Počas nasledujúcich dní by sa mohlo mierne ochladiť, stále však bude na toto ročné obdobie veľmi teplo. Sneženie je v nedohľadne.

Ilustračný obrázok k článku Lyžovačky sa tak skoro nedočkáme: Bez snehu má byť aj Mikuláš
Zdroj: TASR

Zmena počasia je zatiaľ podľa doterajších predpovedí v nedohľadne. Teploty sú u nás podľa imeteo.sk o 7 až 10 °C nad hranicou dlhodobého normálu. Aj keď sa má v najbližších dňoch ochladiť, stále bude veľmi teplo.

„Vyhliadky, ktoré sú aktuálne k dispozícii siahajú až do 20. novembra a vývoj je jednoznačný. Stále by malo prevládať teplotne nadpriemerné počasie a je možné, že takéto počasie bude pokračovať aj na konci novembra,“ píše portál.

Na sezónu si budú musieť počkať aj lyžiari. Zatiaľ to podľa imeteo nevyzerá na mikulášsku lyžovačku. „Vyhliadky počítajú s tým, že teploty zatiaľ vo výške 1500 m n.m. nepoklesnú na teplotu okolo –5 °C,“ uvádza imeteo.sk, s tým, že takáto teplota je potrebná, aby mohli lyžiarske strediská naštartovať snežné delá a začať so zasnežovaním zjazdoviek.

Ako dodáva portál, snežné delá tak zrejme ešte na začiatku poslednej novembrovej dekády nebudú spustené a lyžovačka v prvých decembrových dňoch sa tak zatiaľ javí nereálne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM