Maros Palesch Krimi

Lúpežné prepadnutie na diaľnici

Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Senci pátrajú po dvoch neznámych páchateľoch včerajšieho lúpežného prepadnutia na diaľničnom odpočívadle diaľnice D1 z Bratislavy do Trnavy.

Páchatelia krátko pred 20:30 hod lúpežne prepadli osádku osobného motorového vozidla zn. Fiat. Prvý z páchateľov sa dostal do vozidla krátko po tom, čo z neho vystúpil vodičov spolujazdec. Vodiča ohrozoval zbraňou v ruke a žiadal o vydanie peňazí a mobilných telefónov aj od ostatných členov osádky. Z obavy o svoje životy a zdravie vodič ako aj dve ženy sediace na zadných sedadlách páchateľovi vydali finančnú hotovosť a 3 mobilné telefóny. Následne k vozidlu pristúpil druhý páchateľ, ktorý vodičovi spôsobil poranenie v oblasti hlavy úderom železnou tyčou. Vodič bol okamžite prevezený do jednej z bratislavských nemocníc. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu lúpeže formou spolupáchateľstva.

Popis páchateľov: Páchatelia si maskovali tvár šatkami. Ich zdanlivý vek je 20–25 rokov. Prvý páchateľ: asi 180 cm vysoký, strednej postavy, oblečenú mal bundu a nohavice tmavej farby, mal nakrátko ostrihané vlasy.

Druhý páchateľ: asi 175 cm vysoký, zavalitej postavy, oblečenú mal svetlú bundu s kapucňou a modré rifle.

V prípade, že si niektorí z vodičov, prechádzajúci uvedeným úsekom, v čase okolo 20.30 hod. všimli podozrivé konanie osôb, prípadne smer úteku páchateľov, ako aj čokoľvek, čo by mohlo napomôcť k objasneniu tohto skutku a vypátraniu jeho páchateľov, žiadame ich, aby to oznámili na bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Z dôvodu predchádzania takýchto neželaných udalostí, odporúčame preto vodičom, aby využívali na prestávku odpočívadlá, ktoré sú osvetlené a ktorých zariadenia sú v súčasnosti v prevádzke.

Zdroj: KR PZ Bratislava, Tatiana Kurucová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM