Barbara Dallosová Správy

Ľudí vydesil rotujúci lievik: Možné TORNÁDA hlási Maďarsko, Rakúsko aj Česko

Hneď tri z našich susedných krajín majú podozrenie, že sa nimi prehnalo tornádo. Meteorológovia situáciu skúmajú.

Ilustračný obrázok k článku Ľudí vydesil rotujúci lievik: Možné TORNÁDA hlási Maďarsko, Rakúsko aj Česko
Zdroj: pixabay.com

Nad strednou Európou zúri množstvo búrok, z toho niektoré boli aj supercelárne. Tie môžu stáť za možnými tornádami, ktorých počet sa aktuálne odhaduje na päť. Zatiaľ však ide len o podozrenie na tornáda a situáciu podrobne skúmajú odborníci. Informuje o tom portál iMeteo.

Silné búrky s krupobitím potrápili susedné krajiny Maďarsko a Rakúsko. Jedno podozrenie na tornádo je západne od maďarského mesta Szombathely, šlo však o slabší úkaz a škody sú minimálne. O niečo dramatickejšia bola situácia na severovýchode Rakúska.

„Hlásené je, že tornádo spôsobilo menšie materiálne škody, no opäť zosadlo na okraji dedinky. K udalosti malo dôjsť včera po 14:00 hod. v oblasti dedinky Pleissing, neďaleko hraníc s Českom,“ konkretizuje iMeteo. V tom istom čase v Česku na Znojemsku hlásili ľudia taktiež výskyt tornáda, takže je možné, že ide o identické tornádo.

Spomínaný prípad tornáda na Znojemsku je jeden z troch prípadov, ktorý aktuálne skúmajú českí meteorológovia. Ďalšie dve možné tornáda sa mali vyskytnúť v Žďárskych vrchoch a pri obci Lubná. Ľudia vraj v týchto lokalitách zbadali na oblohe rotujúci lievik. Meteorológovia v oboch prípadoch zatiaľ tornádo nepotvrdili, no ani nevylúčili.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze. Ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM