Michaela Katonová Správy

Ľudí na zastávke v lesoparku prekvapil vyše 200-kilový diviak

Vyše 200-kilový diviak prekvapil včera popoludní ľudí na zastávke mestskej hromadnej dopravy v bratislavskom lesoparku. Diviaka nakoniec zastrelili poľovníci. Diviak obyčajne pred človekom uteká. Jeho správanie však bolo v tomto prípade zvláštne.

Ilustračný obrázok k článku Ľudí na zastávke v lesoparku prekvapil vyše 200-kilový diviak
Zdroj: TASR

Prekvapení a zároveň vydesení zostali včera popoludní ľudia na zastávke MHD v lesoparku. Dospelý diviak sa dostal do ich bezprostrednej blízkosti.

„Kynologická hliadka mestskej polície, ktorá bola v tom čase na mieste, sa snažila diviaka zahnať späť do lesa,“ objasnil hovorca mestskej polície Peter Pleva.

Diviak však nereagoval. Jeho správanie bolo zvláštne, keďže obyčajne pred ľuďmi uteká. „Policajti sa preto spojili s poľovníkmi,“ informoval hovorca mestskej polície Peter Pleva.

Osud mačkovitej šelmy z júla 2015

Počas leta v minulom roku obyvateľov Bratislavy a okolia vystrašilo na rôznych miestach zviera, ktoré mnohí charakterizovali ako mačkovitú šelmu. Zviera bolo vtedy videné v oblasti Rače a Vajnor, hľadali ho desiatky poľovníkov, i policajtov. Správa o zadržaní mačkovitej šelmy však zverejnená nebola.

Prečítajte si viac: Šelmu stále nenašli, v pátraní sa pokračuje aj naďalej

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM