Kultúra

Lúčnica sa pripravuje na sériu veľkých vystúpení v zahraničí

Umelecký súbor Lúčnica začal svoju tohtoročnú sezónu sériou predstavení na Slovensku. So svojimi najlepšími choreografiami sa predstavia aj v zahraničí.

Ilustračný obrázok k článku Lúčnica sa pripravuje na sériu veľkých vystúpení v zahraničí
Zdroj: TASR

Po veľkých odozvách projektu IMT Smile a Lúčnica Made in Slovakia, ktorý videlo na koncertoch viac ako 100-tisíc divákov, začal umelecký súbor Lúčnica svoju tohtoročnú sezónu sériou predstavení na Slovensku. Okrem domáceho publika čakajú na lúčničiarov aj diváci v zahraničí.

Hneď na úvod leta sa súbor predstaví v hlavnom meste svetovej kultúry Londýne. V sobotu 11. júna bude Lúčnici patriť javisko londýnskej sály Barbican Concert Hall.

Po predchádzajúcich úspechoch v Royal Opera House Covent Garden a legendárnom tanečnom divadle Sadlers Wells sa tak dostáva opäť na svetovú scénu Londýna, kde ešte asi nikto zo Slovenska neúčinkoval.

To naj z choreografie

Viac ako 60-členná výprava predvedie tie najlepšie choreografie svojho umeleckého šéfa a choreografa Štefana Nosáľa, ktorý začiatkom budúceho roka oslávi 90. narodeniny.

V rámci slávnostného koncertu k začiatku predsedníctva Slovenska v Rade EÚ nebude Lúčnica chýbať ani 1. júla v programe na doskách Slovenského národného divadla.

Na jeseň čaká lúčničiarov turné v Ázii a strednej Amerike. Koncom novembra to budú slávnostné predstavenia v Paríži a Štrasburgu taktiež v rámci prezentácie Slovenska ako predsedníckej krajiny Rady EU. Informoval o tom manažér umeleckého súboru Július Jackuliak.

Čítajte aj: Čo prinesie predsedníctvo? Päť mesiacov nebudú centrom Bratislavy premávať električky

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM