Maros Palesch Kultúra

Literárne stredy v Panta Rhei na Poštovej – november 2011

Túžite v novembri spoznať atmosféru horúceho leta šesťdesiateho ôsmeho? Ostali ste večným dieťaťom a radi by ste sa zatúlali do rozprávkovej záhrady? Uvažujete o tom, aké to je, vydať sa na cesty so skutočnou osobnosťou?

Niektoré veci majú pôvab novembrového šerosvitu. Literárne stredy v Panta Rhei na Poštovej sa k nim zaradili. Kniha, mäkké svetlo, horúci čaj a priatelia. Poďme spolu listovať a čítať…

Prvú stredu mesiaca – 2. novembra o 17:00 – nás známy dramatik a spisovateľ Viliam Klimáček zavedie na premiérové stránky svojho Horúceho leta 68. Titul vychádza vo vydavateľstve PT. ** Streda 9. novembra o 17:00** bude venovaná aj deťom. Spolu s autorkou Alenou Chudíkovou sa vydáme s Majdalénkou do záhrady (Majdalénka v záhrade). Jej zážitky nám sprostredkuje Ladislav Chudík a knižku pokrstia Patrícia Jariabková-Garayová a Tomáš Janovic. Majdalénkine príbehy prináša vydavateľstvo PRO.

Pan Chudík ďalej odprezentuje knihu Tichý dvojhlas – svoju korešpondenciu s básnikom Jaroslavom Seifertom, nositeľom Nobelovej ceny za literatúru 1984. Vychádza vo vydateľstve PRO.

V stredu, 16. novembra o 17:00 sa budeme radovať so scenáristkou a prozaičkou Barborou Kardošovou i smútiť, vydávať aj zomierať… Názov jej titulu z vydavateľstva Slovart totiž znie – Vydať sa a zomrieť.

23. novembra o 17:00 vyrazíme na jedinečnú a nezabudnuteľnú expedíciu s Luciou Satinskou a Tomášom Janovicom. Do batoha si nepribalíme nič lepšie ako cestovné denníky Jula Satinského – Expedície 1973 – 1982. Na cestu k čitateľom ich posiela vydavateľstvo Slovart.

30. novembra o 17:00 predstaví Juraj Červenák svoj titul Diablova pevnosť. Dielo, ktoré zavŕši historickú trilógiu Dobrodružstvá kapitána Báthoryho. Vydáva Slovart.

Na záver ešte malý postreh Ladislava Bödőka, majiteľa Panta Rhei: „Novembrové literárne stredy na Poštovej opäť ponúkajú pestrý a bohatý výber z jesennej knižnej police. Verím, že aj vďaka cestovným denníkom Jula Satinského a ,rozprávkovému‘ hlasu majstra Chudíka budú tieto spoločné večery nezabudnuteľné a jedinečné…“

Zdroj + foto: Panta Rhei, Eva Rezníková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM