Maros Palesch Rôzne

Linky do Rajky a Hainburgu sa tešia obľube

Dopravný podnik Bratislava prevádzkuje mimo hlavného mesta autobusové linky do Chorvátskeho Grobu, ako aj do rakúskeho Wolfsthalu a Hainburgu i maďarskej Rajky a to už od roku 2008.

Tieto linky využívajú aj Slováci, ktorí sa presťahovali do pohraničných oblastí Rakúska a Maďarska či do vidieckej oblasti v okolí Bratislavy.

Na linke Bratislava-Wolfsthal-Hainburg od začiatku jej prevádzky v máji 2008 sa odviezlo do konca roka 2010 vyše 117.500 cestu­júcich. Na linke Bratislava-Rajka, ktorá začala fungovať v októbri minulého roka, to bolo do konca roka 2010 viac ako 23.100 cestujúcich. DPB neeviduje počty cestujúcich do Chorvátskeho Grobu, povedal hovorca dopravného podniku, Tomáš Zajac.

„Linku č. 801 do Rajky využívajú prevažne ľudia z Rajky, mestských častí Jarovce a Čunovo, ktorí tam bývajú a dochádzajú za prácou a do škôl. Linku č. 901 do Hainburgu využívajú väčšinou ľudia pochádzajúci z tejto oblasti, ale aj cestujúci za účelom nakupovania,“ konštatoval Zajac.

Od 1. marca tohto roka nastane zmena na linke do Rajky a to na základe požiadaviek občanov obcí. Premávať bude v častejších intervaloch, pribudnú aj nové zastávky. Zmeny v spojoch do Rakúska a Chorvátskeho Grobu nie sú v pláne.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM