Monika Földešiová Iné športy

Letný beach odštartoval na bratislavskom Draždiaku

V prvom kvalifikačnom turnaji MSR amatérov v plážovom volejbale zvíťazili Janák s Tomuliakovou.

Prvá májová sobota privítala na kurtoch bratislavského Draždiaka účastníkov prvého turnaja Národnej beachvolejbalovej ligy – majstrovstiev SR amatérov. Na tento turnaj sa pôvodne prihlásilo 18 dvojíc, do hry však napokon zasiahlo 16 dvojíc. Toto bolo spôsobené chybou pri kontrole kritérií pre účasť na turnajoch zaradených do série NBL. Tých sa nemôže zúčastniť extraligista, alebo účastník minuloročných majstrovstiev SR v plážovom volejbale (viď kritérium NBL). Spomínaným dvom dvojiciam sa ešte raz touto cestou ospravedlňujeme.

Pre profesionálov však máme pripravené A turnaje, ktoré sa budú hrať popri amatérskych pri dostatočnom množstve prihlásených dvojíc. NBL pozostáva zo šiestich lokálnych sérií (bratislavská, skalická, nitrianska, zvolenská, trebišovská, a tzv. južný okruh). Na každom turnaji sa okrem vecných odmien bojuje aj o body do rebríčkov NBL. Každá zúčastnená dvojica dostane za turnaj body za umiestnenie, ktoré sa delia rovným dielom medzi oboch hráčov.

V sezóne 2012 sa v národnej beachvolejbalovej lige dá odohrať maximálne 17 turnajov po celom Slovensku (zvyšné sa kryjú). Do celkového rebríčka sa každému hráčovi počítajú iba jeho najlepšie štyri výsledky. Body za najlepšie turnaje sa na konci série sčítajú a prvých 32 mužov a 32 žien získava automaticky miestenku na finálový turnaj NBL OPEN – majstrovstvá SR amatérov v plážovom volejbale (oficiálne uznané SVF). Každý z kvalifikovaných si môže na finálový turnaj vybrať ľubovoľného partnera (nemusí byť z prvej 32-ky), ktorý spĺňa kritéria NBL. Finálový turnaj sa bude hrať tento rok v Nitre 4.-5. augusta (kategória muži,ženy).

Zo štartovného každého hráča sa do banku odvádza 1,5 eura, pričom predpokladaná výška Prize money pre finálový turnaj v Nitre je odhadovaná na minimálne 1 000 Eur. Tak to mu bolo aj v Bratislave, pričom 32 hráčov bolo v kategórii mix rozdelených do štyroch skupín, priamo do štvrťfinále postupovali prvé dvojice zo skupiny. Druhí a tretí zo skupiny hrali baráž, poslední o umiestnenie. Každý zo zúčastnených mal zaručené štyri zápasy, víťazi si odniesli hodnotné ceny okrem iných kvalitné slnečné okuliare od Optimal, ponožky Mizuno a Asics, plážové ponožky X-Beach, poukazy do kúpeľov kozmetiku značky Avon, Oriflame a Fleur de Sante atď. Z celkového triumfu sa po dramatickom finále tešila dvojica Tomuliaková Janák.

Peter “Fischer” Varga (prevádzkovateľ beachového areálu na Draždiaku):// „Na úvod som spokojný s účasťou na turnaji, viacerí hráči majú v úvode sezóny slušne natrénované, čo sa prejavilo aj na kvalite mnohých zápasov. Všetkých srdečne pozývam túto sobotu do Bratislavy, v NBL hráme tentokrát v kategórii muži, ženy.“// ** Tomáš Kollár (spoluorganizátor turnajov v BA).**// „V prvom rade chcem poďakovať všetkým účastníkom, že prišli, dúfam, že ste si dobre zahrali napriek vetru. Snažil som sa o vás dobre postarať a snáď sa mi to podarilo aj keď pár chýb sa určite našlo. Verím, že ďalšie turnaje v Bratislave budú ešte úspešnejšie a každý kto sa ich zúčastní si z nich zoberie veľa pekných zážitkov.“ //

Výsledky:

**Baráž ** Vrlíková + Král – Rusnáková + Pecher 1:2 (12, –13, –12) Urminská + Michalík – Hladíková + Stodolvský 0:2 (-8, –10) P. Mojská + Ňurcík – Buzalková + Laco 2:0 Janka + Kollár – Gregová + Janto 0:2 (-11, –9)

**štvrťfinále ** Tomuliaková + Janák – Gregová + Janto 2:1 (-14, 13, 13) Pandulová + Šinanský – Hladíková + Stodolvský 2:0 (12, 13) Guldanová + Packo – P. Mojská + Ňurcík 0:2 (11, 13) N. Mojská + Lieskovský – Rusnáková + Pecher 2:1 (-12, 13-,–10)

Semifinále Tomuliaková + Janák – N. Mojská + Lieskovský 2:0 (10,11) Pandulová + Šinanský – P. Mojská + Ňurcík 2:0 (14,9)

O 3. miesto N. Mojská + Lieskovský – P. Mojská + Ňurcík 2:1 (-11, 12-,–11)

**Finále ** Pandulová + Šinanský Tomuliaková + Janák 0:2 (14, 13)

nbl BA
55
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM