Kultúra

LETNÉ KINO: Premietanie pod holým nebom zaujme svojou ponukou aj tentoraz

Radi by ste si zašli na dobrý film, no mešká vám výplata? Nevadí. Letné kiná pre vás premietajú počas celého leta zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku LETNÉ KINO: Premietanie pod holým nebom zaujme svojou ponukou aj tentoraz
Zdroj: internet

Letné kino v Ružinove

Na najbližšie premietanie sa môžete tešiť už v utorok. Na programe je film Casablanca. Jeden z najslávnejších párov kinematografie Ilsa a Rick sa opäť stretne na filmovom plátne.

Kultová snímka, ktorá je pre mnohých aj dnes povinnou výbavou domácej knižnice, priniesla tak príťažlivú zmes romantiky, exotiky aj drámy, že sa v obľube drží aj po viac ako siedmich desaťročiach.

každý utorok / 21.00 hod. / amfiteáter v Areáli hier Radosť pri Štrkoveckom jazere / vstup voľný

Letné kino na Kuchajde

Letné kino na Kuchajde vás v stredu poteší film Most špiónov. Po vyše desiatich rokoch od ukončenia druhej svetovej vojny je napätie medzi USA a ZSSR hmatateľné. Keď v roku 1957 americká FBI zatkne sovietskeho špióna Rudolfa Abela, žijúceho v New Yorku, nedôvera a strach sa začína stupňovať.

Rodolf Abel, skutočným menom Viljam Genrichovič Fišer, však riadil sieť agentov a posielala do Moskvy kódované správy. Americká vláda sa rozhodne osloviť uznávaného právnika Jamesa Donovana, aby Abela obhajoval.

vždy v stredu a v sobotu / júl 21.30 hod., august 21.00 hod. / Kuchajda / vstup voľný

Letné kino Rača

V závere pracovného týždňa, v piatok, si pozriete dobrodružnú drámu Everest v réžii Baltasara Kormákura. Rekapituluje jednu z najtragickejších expedícií, pri ktorej majestátny masív poslal svojim vyzývateľom mrazivé varovania. Horských vodcov si zahrali Jake Gyllenhaal a Jason Clarke.

každý piatok / 21.15 hod. / Knižkova dolina / vstup voľný

Letné kino v Líščom údolí

Aj tento rok si pre vás Mestská časť Bratislava-Karlova Ves pripravila Filmové leto v Líščom údolí. V piatok 22. júla si nenechajte ujsť životopisný film Koza.

Cesta bývalého olympijského boxera za jeho poslednou prehrou. Tak znie podtitul snímky Koza, ktorý sa ako jediný slovenský film dostal do programu prestížneho festivalu Berlinale a na konte už má desiatku medzinárodných ocenení.

každý piatok / júl 21.00, august 20.30 hod. / Park SNP Líščie údolie / vstup voľný

Autokino Shopping Palace

Ak sa obávate hmyzu v tráve, film si môžete pozrieť aj z pohodlia vášho auta. Autokino na Zlatých pieskoch zahajuje svoju siedmu sezónu pred nákupným centrom Shopping Palace. Ako jediné premieta týždenne až trikrát.

V tomto týždni sú pre vás pripravené 21. júl – komédia 50/50, 22. júl – komédia Frajeri vo Vegas a 23. júl akčná Mad Max: Zbesilá jazda.

vo štvrtok, v piatok a v sobotu / 21.30 hod. / Shopping Palace Zlaté piesky / vstup voľný

Letné kino Istracentrum

Rozprávka Ľadová sezóna vás schladí o týždeň (29. júl). Hrdinami dobrodružnej animovanej komédie sú ľadový medveď a traja arktickí lumíci, ktorí si popri záchrane svojho zasneženého domova užijú aj kopu zábavy… keď už sú raz v New Yorku!

každý piatok / 21.15 hod. / Istrijská 6 (Istracentrum) / vstup voľný

Vajnorské open-air letné kino

V rámci Kultúrneho leta 2016 pripravila mestská časť Bratislava-Vajnory filmové predstavenia Open Air Kina. Za film, ktorý by ste si radi pozreli, môžete hlasovať na stránke mestskej časti.

V piatok sa môžete tešiť na film Pan: Cesta do krajiny-nekrajiny. Príbeh siroty, ktorú unesú do zázračnej Krajiny-Nekrajiny, v ktorej ho čakajú dobrodružstvá, nebezpečenstvo, noví priatelia i nepriatelia, a kde sa zrodí legenda Petra Pana.

každý piatok / 21.00 hod. / Park pod lipami / vstup voľný

Amfiteáter Senec

V zrekonštruovanom amfiteátri v blízkosti Slnečných jazier môžete denne počas celého leta pozerať filmy, divadlá či predstavenia, ktoré pre vás mesto pripravilo. V sobotu 23. júla si nenechajte ujsť Divadielka pre deti – Grimmovci – zakliati bratia.

sobota / 16.00 hod. / Amfiteáter Senec / 2.50 eur

Letné kino SNG – Berlinka

V priestore Berlinka v Esterházyho paláci sú pre vás pripravené žánrovo rôznorodé filmy od špičkových európskych režisérov. Už v stredu si na vás počká Pán Bezchybný.

Ambiciózny mladík sa rozhodne vydávať rukopis mŕtveho muža za svoj vlastný. Stane sa hviezdou francúzskej literárnej scény, alebo sa utopí v mori podvodov a lží?

každú stredu / od 21.00 hod. / Berlinka v Esterházyho paláci / vstupné 3 eurá

Pod Pyramídou

Na terase Pod pyramídou Slovenského rozhlasu si každú letnú nedeľu môžete vychutnať to najlepšie z európskej filmovej produkcie. Túto nedeľu je pre vás pripravená komédia Zbrusu nový zákon, vďaka ktorej zistíte, že Boh existuje.

Žije v Bruseli, je poriadne neznesiteľný a celý deň len sedí za počítačom. Jeho syna už poznáte, tak sa pozrieme na jeho dcéru.

každú nedeľu / v júli o 21.15 hod., v auguste a septembri o 21.00 hod. / terasa Pod Pyramídou – Mýtna 1 / vstup voľný

Čítajte aj: Počas víkendu môžete ochutnať ríbezľové víno či zatancovať si v centre mesta

Ilustračný obrázok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM