Webnoviny - Rôzne

Letná sezóna v ZOO sa začne 1. apríla

Letná sezóna v bratislavskej zoologickej záhrade sa začne 1. apríla. Agentúru SITA o tom informovala vedúca oddelenia vzdelávania a propagácie Silvia Pirošková.

(WEBNOVINY) – Okrem tradičných podujatí, ktoré organizuje ZOO v priebehu roka (Deň detí, Európska noc netopierov, Svetový deň zvierat, Mikulášske kŕmenie zvierat) pribudnú aj ďalšie. Najbližšie podujatie pre návštevníkov je pripravené 24. a 25. apríla v rámci celomestskej akcie Bratislava pre všetkých. O termínoch ďalších podujatí momentálne vedenie zoologickej záhrady rokuje s partnermi. „Od apríla plánujeme opäť počas víkendov pripravovať pre našich návštevníkov komentované kŕmenia zvierat, vozenie na koníkoch a náučné hry o zvieratkách pre deti,“ uviedla Pirošková.

Práce spojené s prípravou na letnú sezónu sa už začali. „Na príprave areálu sa podieľajú všetci zamestnanci ZOO – od záhradníkov, cez chovateľov, údržbárov až po administratívnych pracovníkov. Na každý deň je vyhlásená brigáda v jednotlivých častiach ZOO,“ uviedla Pirošková. Po zime je nutné vyčistiť chovné zariadenia, vonkajšie výbehy zvierat, ponatierať ploty, namoriť drevené komponenty chovných zariadení a lavičiek pre návštevníkov. Značná časť prác spočíva vo vyhrabaní lístia, vyčistení plôch pre návštevníkov, výsadbe a úprave vegetácie a dekorovaní vysadených plôch. Zvieratám vo vonkajších výbehoch sa vymieňa po zime kôrová drvina, zariadenie výbehov (konáre, pne, laná, búdky) a piesok. Pripravujú sa voliéry vtákov, ktoré sa postupne sťahujú zo zimoviska do expozičnej časti ZOO. Súčasťou úprav chovných zariadení sú aj menšie rekonštrukčné práce a opravy brán preddvorčekov, kŕmidiel a napájadiel, prípadne dostavba prístreškov a odpočívadiel. Zamestnanci ZOO čistia a upravujú senník, sklad krmív a detské ihriská.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM