Aktualizované Krimi

Situácia v Bratislave sa vracia do normálu. Leteckú BOMBU zneškodnia v TEJTO mestskej časti

Premávka liniek MHD v oblasti Mlynských nív je obnovená v plnom rozsahu. Odklon dotknutých liniek je zrušený.

Ilustračný obrázok k článku Situácia v Bratislave sa vracia do normálu. Leteckú BOMBU zneškodnia v TEJTO mestskej časti
9
Galéria

Ulice v okolí Mlynských nív v Bratislave, ktoré boli z bezpečnostných dôvodov pre nález leteckej bomby na Chalupkovej ulici uzatvorené, opäť otvorili. Obnovila sa aj mestská hromadná doprava a autobusová regionálna doprava v tomto okolí.

Ulice otvorili, MHD už jazdí

„Premávka liniek MHD v oblasti Mlynských nív je obnovená v plnom rozsahu. Odklon dotknutých liniek je zrušený,“ informuje na svojom webe Dopravný podnik Bratislava. Autobusový dopravca Slovak Lines na sociálnej sieti uviedol, že opäť otvorili autobusovú stanicu na Bottovej.

„Všetky spoje z nej budú v najbližšej dobe odchádzať podľa pôvodného cestovného poriadku bez obmedzení, ale treba počítať s miernym meškaním,“ spresnil dopravca s tým, že prvý spoj do rakúskeho prihraničného mesta Hainburg an der Donau bude odchádzať o 16.30 hod.

Mlynské nivy, Košická a Landererova v okolí autobusovej stanice sú podľa Zelenej vlny RTVS opäť otvorené. „Na križovatke Landererova – Košická – Prístavná – Most Apollo nefungujú semafory, premávku riadi polícia,“ spresnila.

Bomba je už za mestom

Leteckú bombu z druhej svetovej vojny, ktorú v utorok ráno našli na stavenisku na Chalupkovej ulici v centre Bratislavy, previezli na zneškodnenie mimo zastavaného územia hlavného mesta.

Trasa prevozu smerovala z Chalupkovej ulice na Košickú ulicu, cez Most Apollo na Dolnozemskú ulicu smerom cez Rusovce mimo zastavaného územia Bratislavy. Spresnili to na sociálnej sieti bratislavskí krajskí policajti. Následne dôjde k odbornému zneškodneniu munície.

Nález pri výkopoch

Leteckú bombu našli v utorok ráno počas pyrotechnického prieskumu staveniska na križovatke ulíc Bottova – Chalupkova v centre Bratislavy, kde má vyrásť developerský projekt Metropolis. Po nahlásení nájdenej bomby polícii bolo stavenisko vyprázdnené a polícia z preventívnych dôvodov evakuovala okolie stavby, priľahlé ulice i autobusovú stanicu na Bottovej. V centre Bratislavy sa preto tvorili rozsiahle kolóny. Obmedzená bola aj MHD a regionálna autobusová doprava.

Bombu našli pri výkopových prácach na TOMTO projekte:

⚠️AKTUÁLNA INFORMÁCIA ⚠️ PREVOZ LETECKEJ BOMBY 💣 👉Dnes krátko pred 14.00h došlo na základe rozhodnutia krízového štábu...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Tuesday, July 20, 2021
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM