Rôzne Správy

LÁVKA cez Malý Dunaj spojí dve malebné obce: Župa má napriek zlým časom veľké PLÁNY

Bratislavský samosprávny kraj pokračuje aj v stavbe obchvatu Malokarpatska s napojením na Grinavu a rozbieha veľký obchvat. A to nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku LÁVKA cez Malý Dunaj spojí dve malebné obce: Župa má napriek zlým časom veľké PLÁNY
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Hospodárenie župy narušila inflácia, ceny energií, ale predovšetkým tzv. „prorodinný“ balíček. Príjmy Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) drasticky klesli. Napriek tomu hľadal možnosti, ako vízie pretaviť do reality, napríklad s pomocou eurofondov či Plánu obnovy a odolnosti. Informovala o tom hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Zateplenie škôl

Z Plánu obnovy a odolnosti začne BSK s komplexnou rekonštrukciou a zateplením šiestich školských areálov. Budovať začne aj ďalšie Centrá odborného vzdelávania a prípravy (COVP). Moderné priestory pre prax časom dostane hotelovka Mikovíniho. Študenti kaderníctva a vizážistiky na Račianskej 105 a Svätoplukovej 2 budú mať spoločné centrum venované službám a odborné učebne dostanú aj budúci elektrotechnici z Hálovej 16.

Kampus na Boroch

Na marcové Zastupiteľstvo BSK sa dostane ideový zámer zdravotníckeho kampusu na Boroch. Slúžiť bude župným stredným zdravotníckym školám, Slovenskej zdravotníckej univerzite, ako aj samotným lekárom z praxe.

Rovnako kraj pokračuje v deinštituci­onalizácii. Klientom zariadenia sociálnych služieb Kaštieľ v Stupave na Záhorí pribudne päť menších objektov po 30 klientov, kde sa budú poskytovať zdravotnícke aj sociálne služby. Pre dospelých klientov s autizmom začne rásť nové zariadenie na Znievskej v Petržalke.

Cyklomost aj lávka

BSK pokračuje aj v stavbe obchvatu Malokarpatska s napojením na Grinavu a rozbieha veľký obchvat. Rovnako kraj bojuje za posledné prepojenie cez Moravu – most Dürnkrut/ Gajary.

BSK plánuje rozbehnúť aj projekt Vinohradníckej cyklomagistrály a budovať začne aj cyklotrasu na trase Bratislava – Most pri Bratislave – Zálesie – Malinovo, ktorej súčasťou bude aj lávka cez Malý Dunaj. Tá prepojí Zálesie s Malinovom.

V neposlednom rade plánuje BSK postupne revitalizovať tri rozľahlé parky pri modranskom, stupavskom a malinovskom kaštieli. Ako s prvým sa začne v Modre.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM